Dokle smo i kuda idemo?

Od svih jako interesantnih pokazatelja i poređenja koje World economic forum nudi i koji pokazuju i to dokle je naša zemlja dogurala u segmentu vezanom za ICT, ovaj izvještaj mi je najinteresantniji (naročito “weaknesses” dio):
http://www.networkedreadiness.com/gitr/main/analysis/strengthweakness.cfm

Dok neke zemlje koriste izvještaje ove vrste da bi unaprijedile svoj položaj u svijetu, baš me zanima koliko je naših glavešina ikada čulo za iste? Interesantno je i to da su najgori oni pokazatelji koji imaju ikakve veze sa vladajućim strukturama. Budućnost nam je zaista blistava, čini se :slight_smile:

A od svih zemalja u regionu, najblize smo Albaniji! :smiley: A uskoro necemo ni njima biti blizu! Sta je tu je, rupa smo evrope sa ovakvim politickim, pravnim, i ostalim stanjima! (mada ima nekih i EU zemalja poput Rumunije, itd… koje nisu puno daleko od nas, al opet su dalje! )

Kad teme u parlamentima (našim silnim) pređu sa “On je meni 3 prsta, ja njemu šahovnicu, a ona tamo mjesec i zvjezdu, pa onda dođe Čak Noris…” na “Kako nahraniti sve ljude, poslati im djecu na fakultet da postanu nenadjebivi inženjeri i tako napuniti budžete”, onda će biti razmatrane i takve studije – a pod tim ne mislim da neke guzonje sjede i viču “Da, da, tako je, treba nam više tih konfjutora!”, te za to prime honorar. Sve do tada ćemo biti glupi Bosanci, a ostali u regionu će trljati ruke, dijabolično se smijati otprilike ovako:

i smišljati kako će nam uvaliti svoje proizvode po njemačkim cijenama dok naša djeca kod njih kreče vikendice.