Radi, samo nemam direct rendering…
To sam uzeo sa Ubuntu wikija, i odavde
Feisty je sasvim OK, vidim prema utiscima drugih na IRCu da nema nikakvih problema pa bi mogao probati
e ovako, narucio sam ubuntu verzija 6.06 , poslali su mi i dosao mi CD, sve normalno…
E sada opet, bootam Ubuntu i sve normalno radi, ja izaberem Start Live or Install Ubuntu kad mi se pojavi screen sa nekoliko opcija, i radi on, loaduje nesto & odjednom samo crn ekran, cd prestane da radi i tako i ostane…
Upravo ovo , ati radeon 9200se 128 MB je moja graficka, da li ce mi ovaj tutorial pomoci da instaliram napokon ubuntu koji toliko zelim … ???
btw. ovo je “tutorial” koji se “uzima” nakon instalacije ubuntu-a… i još nešto, nemam iskustva sa ovim problemom tako da mogu samo nagađati dijagnozu pomoću googla itd
možeš probati ovo (mada ne garantujem):
1.) Start Ubuntu in safe graphics mode
2.) ako to ne bude moglo onda na početnom boot-u pritisni F6 Other Optionsi briši sve do rw, i onda napiši vga=0 (0=nula, nije O)
znači da bude: … rw vga=0 pritisni enter, pa vidi hoće li biti kakvih poruka…
ako ne bude pomoglo onda je možda interesantno pogledati ova dva linka, zadaj se malo…
kako rade ostali “linuxi” na tom tvom hardware-u? ako oni rade, onda traži jarana sa nekim kompatibilnim dijelovima pa promijenite diskove memoriju i grafičku tako bi ustanovili koji hardwer ne ide…
[quote]OK. Good news I am writing this from Ubuntu on the above computer :))
Here is what I had to do to get it working:
Remove the 2x250 WDCs on the Promise RAID controller permanently
Remove the 120Gb Maxtor permanently
Remove the 250Gb WDC (so far temporarily because it has all my data on it)
Change the graphics card from ATI Radeon 9600 XT to Geforce 7600GS
Install Ubuntu 6.10 AMD64 version.[/quote]
kad bi bilo ovo, bilo bi super…
[quote]Tormod: As the person who originally filed this bug, I have to report that Ericw’s suggestion to switch down to AGP x4 in bios works!
I used the default Install/Live Desktop option, not the Safe Graphics mode. I did not make any changes to xorg.conf or anywhere else. Moving from AGP x8 to x4 was all that was needed.[/quote]
ne uvijek… lol, meni se potrefilo da neće slao sam ti logove nisam mogao doi do x-a… na laptopu je radila na deskopu nije, potrefi se…
beginers (početnici) znate šta ćete, ako vam ne radi (k)ubuntu uzmete mandrivu ako vam ne radi mandriva uzmete (k)ubuntu, fakat ozbiljan sam… ne podilazim već je fakat tako, na mandrivi ima skoro sve oput of the box, a na ubuntu- ima easy to do tutoriala, ogroman community itd. itd. razrađene skoro sve situacije na koje možete pomisliti