Download vecih fajlova sa servera

Vozdra svima
Koristim linux server 9.1

Nemogu da skidam fajlove sa njega koji su veci od 200 mb.A Fajlove od 200 mb kad kliknem na njega treba mu minuta da otvori fajl da skida i kad skida neskine ga citavog.
Na servferu imam takodze mp3 fajlove koji se skidaju bez ikakvih problema.

Dali ima nesto gdje se moze taj limit podesit?

Do apache servera nije jer kad ukucam direktan link tog fajla npr www.nesto.com/nesto.avi.Skine se kompletno.

Imam root pristup i Plesk admin kontrol panel.

Hvala unaprijed.

opet - kao i na sarajevo-x forumu ti kazem :wink: provjeri kako ti php skripta radi, jer php skripte su ogranicene na 8 MB ( default ) u memoriji… mozda ta tvoja skripta pokusava da ucita citav fajl ( sto sa default podesenjem nece raditi )…

postaj barem da vidimo skriptu…

Pozdrav

Ice

i ja mislim da je problem do .php skripte, jer cim tebi apache pusti da sa direktnog linka skines cijeli file, to znaci da je server ok …

nije do skripte jer tu istu skriptu sam koristio na drugom serveru koji sam imao prije ovoga i sve je islo kako treba.evo skripte na kojoj radi mp3 http://mp3.ds80-237-152-76.dedicated.hosteurope.de/Muzika/
memoriju sam povecao ali nece :frowning:

Ako slucajno treba vise od 30 sec da se skine file, onda moze to biti problem, jer obicno su php skripte ogranicene na 30 sec izvrsavanja.

Mislim da nije pravo rješenje da php skripta šalje tako velike fajlove, ali garant nisam u pravu…

Mislim da su baloncici pravo rjesenje :smiley:

Cojvece, PHP skripte su ti za upload/download male datoteke. I Mislim da je Thor upravu za oni 30 sekundi…

HELLL YEAH :smiley:

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; Resource Limits ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

max_execution_time = 30     ; Maximum execution time of each script, in seconds
max_input_time = 60     ; Maximum amount of time each script may spend parsing request data
memory_limit = 8M      ; Maximum amount of memory a script may consume (8MB)

pa sad razmislite :stuck_out_tongue: samo koliko ja poznajem onu skriptu - ona bas ne ucitava citav fajl, nego klikom na “download” updateira statistiku i salje korisnika prema pravom fajlu :smiley: am I wrong?

Pozdrav

Ice

Koju “onu”?

take a look http://phpatm.free.fr/ !! to je “ona” :wink:

Pozdrav

Ice

Emx - gledam tvoje odgovore po forumu i nemogu više :lol: :lol: :lol:

hehe a i ja bas pratim tvoje odgovore na njegove :slight_smile: :lol: :lol:

fakat EmX prestani nabijat postove …