Driver ,install i ostale stvari

pozdrav svima

tek sam zasao u linux vode pa mi je veoma teshko - kao pochetniku ali se snalazim po malo. imam par pitanja:
1.
imam usb modem fm-56usb-st smartlink za koji sam downloadovao drivere za linux, ali sta dalje mi nije jasno.
2.
koja je najbolja(najpopularnija) distribucija linuxa

to je sve za ovaj put - nadam se da će biti odgovora

Eh što se tiće distribucije to ti ide od korisnika do korisnika ( svako voli po nešto iz neke distribucije pa vuku na njenu stranu, ali u suštini sve zavisi od onoga koji sjedi za kompjuterom). Po mome mišljenu za server je najbolji Debian, za kućnu upotrebu SuSE, za početnika Mandrake (ali opet napominjem sve zavisi od čovjeka do čovjeka , te od njegovog znanja).
Što se tiće drivera ne bi da puno pametujem, ali među tim fajlovima što si skinuo sa neta sigurno imaš upustvo za instalaciju, a u suštini prva tri koraka koja treba da uradiš jeste da u direktoriju u kojem ti se nalaze driveri (naravno preko konzole) upišeš:
$ ./configure
$ make
$ make install
Opleti!

Uvijek sa takvim filovima dođe i README ili INSTALL file ( ponegdje i oboje )… Uglavnom pročitaj, pokušaj pa opet napiši “error” ako neide ovdje na forumu ! Samo se nemoj odmah predati ! :lol:

Evo , fino ti je Sahbaz napisao pa tako potrazi i pogledaj kako da instaliras.