Driver :(

E ovako Instaliro sam drugu Xp service pack 3…i naravno problem je u drajverima …
Potrebni su mi drajveri za Video i Mrezu (Video controler,netvork controler,mass storage controler) koje nemogu nikako da nađem…

Motherboard:

CPU Type Mobile DualCore Intel Pentium M, 1866 MHz (14 x 133)
Motherboard Name Unknown
Motherboard Chipset Intel Calistoga i945GM/PM
System Memory 2038 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
BIOS Type Phoenix (03/26/07)

Multimedia:
Audio Adapter Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller

I kao sto mozete da vidite neocitava koja je maticna i samim tim nisam uspio nac drajvere…

Znam da je Linux forum…al molio bi za pomoc…hvalla

Imas ovdje:
http://www.ma-config.com/

problem je sto laptop nema interneta…zato sto nema drajvera…a ovo su aplikacije kioje detektuju i odma skinu…

Jesi probo’ opciju da googlas marku i tip laptopa, tako cesto na stranici proizvodaca budu svi driveri na jednom mjestu.
Ili jos bolje objasni jaranu sta je Ubuntu.

hahahha probo sam…al kazem ti nece da mi ocita koja je maticna pa.nermam srece jbg

a moj jaran nezna sta je operativni sistem kamoli ubuntu xD

[quote=Creator]hahahha probo sam…al kazem ti nece da mi ocita koja je maticna pa.nermam srece jbg

a moj jaran nezna sta je operativni sistem kamoli ubuntu xD[/quote]
Tim bolje :slight_smile: samo mu reci “ovo ti je nešto najnovije samo probaj” pa ako mu se ne svidi uvijek se može vratiti.
I BTW šta će ti operativni sistem star deset godina (+ update star 5 godina) pa to kino nije više nigdje podržano. Mislim ima ljudi koji još vrte Win 3.11 ili OS/2 iz hobija, ali nemoj se iznenaditi ako stvari ne rade.

a jes našo đe ćeš pitat :slight_smile:

fino sebi skini 100 000 drivera DVD, imaš po netu, šini ga, i da neznam šta ima kutija u sebi povući će ti drivere sa DVD-a, odgovarajuće naravno.

napravio sam… hvala na zalaganju :smiley: