Drupal vs WordPress

Haj’ da opet zakuham. Nisam odavno…

Firmi u kojoj radim, planira da ponudi novi servis, za male nevladine/nonprofit organizacije sa (jako) malim budzetom. Znaci da, koristenjem nekog CMS-a i besplatnih templates/skins/thems i za par sati postavi stranicu. Naravno, za male pare. Klasika, About us, Contact us, News/Activities, Map, Board, History… Eventualno jos koja staticna stranica. Prema podacima sto sam nasao WordPress bi bio najbolje rjesenje jer je jedostavan za nabaciti, dobra podrska i tutorijali za klijentelu kako da odrzavaju stranicu i sl.
Drupal bi bio puno pogodniji jer mozes imati jedan core za vise stranica tako da je odrzavanje, update, uprage puno jednostavniji.

Medjutim, postoji mogucnost da, ako se ideja pokaze ok, da neke NPO budu htjele i nesto vise, kompleksnije (Membership, Events, Calendars, Doantions, Fundraisings…). Postoji CiviCRM solucija a mozda i kreiranje nekog vlastitog modula. U tom slucaju, imam osjecaj da bi Drupal bio puno bolje rjesenje nego WP kao stabiliji, robusniji CMS.

E, intersuju me misljenja i iskustva. Haj’mo!

:slight_smile:

Ima i WP multisite setup + sto za sve ovo sto si naveo imas gomilu plugin-ova. Besides that, WP je neuporedivo manje zathjevan po pitanju resursa u odnosu na drupal

Hm. Nisam to znao. Lijepo, lijepo…

Jel’ ovo na osnovu iskustva, teorije, prakse… Mozel’ malo vise detalja?

Na osnovu iskustva i prakse. WP je, jos uvijek, veoma lightweight

WP multisite je pravo problematičan, probali smo to sa linux.org.ba i skolarci.linux.org.ba, većina pluginova ne radi kako treba :frowning:

Cuj? Not good. Not goood at all…

Imal’ jos neko kakvih komentara? Trebam prezentirati sta sam nasao ali jos uvijek nemam nista sigurno u rukama. Naravno da sakupljam i sa drugih strana ali su uglavnom komentari i clanci tipa PC vs Apple, flame wars.

Drupal vs WordPress. Za koje stvari je koji bolji i u kojim situacijama?

Hvala.