ovak, imam instalirane dreamlinux-e 2.2 i na drugoj particiji smeće xp win koje koristi moj brat, sve na jednom kompu… da skratim, kad namjestim vrijeme u linuxima,neznam, recimo na 12.00 h, u windowsima se automatski svaki put promjeni za 2 sata više, znači na 14.00, i obrnuto, vratim u xp-ima natrag normalno vrijeme, u linuxima se opet promjeni krivo…mislim, šta je to?? taj problem sam imao davno na mandrake-u 9.2, dok na suse-u 10.1 nisam… kao da lin-i i win-i imaju neki tajni pakt…he he…
-2. problem je ako ko ima iskustva s dreamlinuxima, nisam mogo namjestit cro keyboard layout(ima slovenski, srpski, ali naš ne), no našao sam upute na netu, da u file-u xorg.conf pod jednom stavkom umjesto KLayout “us” stavim “croat”, no to ne funkcionira kod mene, i dalje nema naše tipkovnice… pa ako zna tko kak to riješit zahvaljujem mnogo…
ma to se i meni dešavalo… ne nekim distro… GMT “vs” UTC… timezona +2h +1 itd… uglavnom može se naštimati, neko bi se trebao javiti za “konzolno rješenje” ili potraži u xfce control centru timezone i sl.
fora je u tome, ako je tebi clock u biosu npr 12h, windows učita trenutno vrijeme, a npr linux smatra da je 12h GMT/UTC vrijeme tako da on npr za tvoj grad (timezone) doda +1,23 ili -1,2,3h na to vrijeme iz BIOS-a (jer kao što rekoh, smatra da je univerzalno vrijeme)… nejse