Hocu gentoo da instaliram na svojoj windows masini, ali hocu da imam dual boot da izmedju ostalog mogu vidjeti sve smece sto imam skupljeno na hard drive-ovima.
Imam brzu internet vezu, znaci mozda bi bilo najbolje odraditi intalaciju preko interneta?
Imali prijedloga kako ovo da odradim na najbezbolniji nacin da nelutam silnim tutorijalima i sta ja znam.
Za gentoo zainteresovane i za SamirBL :
Iako sam hardcore gentoo user koji vjeruje u text instalacije i nista vise, bacih se sinoc na testiranje
novog gentoo LIVECD i prijatno se iznenadih. Skoro sve sto sam trebao od"hack-va" je bilo dostupno
sa gui instalacijom. Od samog dijeljenja/koristenja postojecih do pravljenja novih particija do upisivanja
flag-va koji zelim da se koriste pri instalaciji source paketa. Za one koji su nestrpljivi postoje i binarni paketi
na cd koji ubrzavaju instalaciju gnom-a, firefox-a i ostalih stvari koje zelite. Citava instalacija zavrsena za 1h:30min ( na 5 godina starom
laptop-u ) sto je za Gentoo HAOS brzo Hardware instalacija je protekla bez ikakvih problema ukljucujuci i moju bezicnu 3com karticu
sa prim54 driver-om.
Odgovor na pitanje:
Ovo gore napisah zbog toga sto ti preporucujem livecd ako nisi nikad instalirao gentoo jer citanje mase howto/tekstova nije za pocetnike ili ljude
sa malo vermena. Gentoo je zaista “perfektna” meta linux distribucija ( flame )
Dual je naravno moguc ali backup se preporucuje kao i uvijek.
Ok onda biraj: da li ćeš donirati disk za DISTRO-CENTAR ili ćeš preuzeti u potpunosti ovaj projekat što uključuje: ozbiljno i odgovorno rukovanje sa više narudžbi dnevno, dostavu u roku od 24 sata, komuniciranje s poštom, nabavku CDova i ostalog repromaterijala itd. Ili ćeš fino reći koju od Gentoo varijanti da stavim
Disk imam samo jedan, da imam dva donirao bih rado. Sto se tice preuzimanja, mogu ali ne znam koliko bih pouzdan bio jer imam skolu i nastavu tako da narudzbe ne bih mogao slati u periodu od 24h. Stavi Gentoo LiveDVD