Dual boot pitanje

Hocu gentoo da instaliram na svojoj windows masini, ali hocu da imam dual boot da izmedju ostalog mogu vidjeti sve smece sto imam skupljeno na hard drive-ovima.

Imam brzu internet vezu, znaci mozda bi bilo najbolje odraditi intalaciju preko interneta?

Imali prijedloga kako ovo da odradim na najbezbolniji nacin da nelutam silnim tutorijalima i sta ja znam.

Umm, Gentoo Handbook na www.gentoo.org ??
Mislim da sad ima i LiveCD sa installerom za vas lijene duse.

heheh lijepo su mi govorili u djetinstvu “gora ljenost neg debela bolest” al dzaba, u jedno uslo u drugo izaslo.

Instaliracu ga preko vikenda, nadam se da necu orbisati windows particiju kao prvi put kad sam pokusavao linux instalirati prije sto godina.

Za gentoo zainteresovane i za SamirBL :
Iako sam hardcore gentoo user koji vjeruje u text instalacije i nista vise, bacih se sinoc na testiranje
novog gentoo LIVECD i prijatno se iznenadih. Skoro sve sto sam trebao od"hack-va" je bilo dostupno
sa gui instalacijom. Od samog dijeljenja/koristenja postojecih do pravljenja novih particija do upisivanja
flag-va koji zelim da se koriste pri instalaciji source paketa. Za one koji su nestrpljivi postoje i binarni paketi
na cd koji ubrzavaju instalaciju gnom-a, firefox-a i ostalih stvari koje zelite. Citava instalacija zavrsena za 1h:30min ( na 5 godina starom
laptop-u ) sto je za Gentoo HAOS brzo :smiley: Hardware instalacija je protekla bez ikakvih problema ukljucujuci i moju bezicnu 3com karticu
sa prim54 driver-om.

Odgovor na pitanje:
Ovo gore napisah zbog toga sto ti preporucujem livecd ako nisi nikad instalirao gentoo jer citanje mase howto/tekstova nije za pocetnike ili ljude
sa malo vermena. Gentoo je zaista “perfektna” meta linux distribucija :smiley: ( flame )
Dual je naravno moguc ali backup se preporucuje kao i uvijek.

Sretno

Jah ali zato meni nece X da startuje ni sa Live CD-om :slight_smile:

Ljudi šta mislite koja varijanta Gentoo-a bi se trebala naći na distro-centru?

• Minimal install
  • Install
  • LiveCD
  • LiveDVD

Vec imamo Minimal Install i Install+PackageCD za 2005.1 i 2006, tako da samo dodaj LiveCD ili LiveDVD ili oba i ima kompletna kolekcija.

Takodje…

Da ali ja imam prostora na disku samo za jedno od to četvoro :frowning:

Ja imam prostora ako je to problem. Ionako ga imam i viska. :wink:

Evo gledam neke handbooks za dual boot setup. Hejbet nekih peripetija. Sve mi se cini da nema nista od ovoga.

Ok onda biraj: da li ćeš donirati disk za DISTRO-CENTAR ili ćeš preuzeti u potpunosti ovaj projekat što uključuje: ozbiljno i odgovorno rukovanje sa više narudžbi dnevno, dostavu u roku od 24 sata, komuniciranje s poštom, nabavku CDova i ostalog repromaterijala itd. Ili ćeš fino reći koju od Gentoo varijanti da stavim :smiley:

Disk imam samo jedan, da imam dva donirao bih rado. Sto se tice preuzimanja, mogu ali ne znam koliko bih pouzdan bio jer imam skolu i nastavu tako da narudzbe ne bih mogao slati u periodu od 24h. Stavi Gentoo LiveDVD :smiley: