Nedavno sam kupio novi komp sa MB ASUS p5w DH delux, ploca nije losa a nije ni jeftina
Osim suse-a vrtim jos i po 2-3 OS-a na vmware-u pa sam uzeo i dva monitora.
Nije me zanimala prejaka (gamer-ska:D )grafika vecsamo malo jaca grafika i ploca sa dva PCI Ex16 slota koja moze podrzati dvije graficke koje mogu raditi u dual modu.
Medjutim stvar je malo zakomplikovana cini mi se ratom tehnologija SLI i Crossfire izmedju NVIDIA i ATI.
Jedina prva ploca koja je odgovarala svim zahtjevima je pomenuta p5w(crossfire kompatibilna) na njoj su prvobitno bile dvije ASUS ATI x1550 graficke koje su u win. nekako i radile ali su u suse pravile konflikt i nisam uspio nikako da podignem grafiku, sa jednom takvom grafickom grafika se uspjela dici ali je suse tu x1550 vidio kao x1300.
Onda sam vratio te graficke i uzeo jednu ASUS ATI x1650 PRO koja je prva kompatibilna u crossfire modu sa chipsetom intel 975x, tu graficku suse vidi ok, nabacio sam fglrx drajvere, podrzava dualhead mod jer ima dva izlaza VGA i DVI
Takodje se prema specifikacijama ATI-ja ta graficka moze kombinovati sa X1600 pro ili X1650 pro, kao drugom grafickom.
Ima li neko neko slicno iskustvo sa ovakvim stvarima, sta dodati uz X1650pro da grafika bude optimizovana i brza i da to radi na suse-u u dual modu???
Pozdarv