DVB (digitalna satelitska) na Linux-u

E vala se moram malo pohvaliti. Nakon dva dana ne spavanja i cak jedne kompletne reinstalacije Slack-a 9.1 konacno sam uspio natjerati DVB karticu da radi zajedno sa pingvinom pa jos i da mi dekodira kanale (sssh, nemojte nikom reci).
E sad dolazimo do svrhe ovog posta: posto je doticna stvar nevjerovatno i nepotrebno komplikovana, nudim svoje skromno iskustvo svima koji imaju potreban hardver (DVB kartica, a moram provjeriti vazi li ovo i za SkyStar2, jer ja imam Hauppage) i malo vremena. Dakle pitajte pa da probamo…

posto si sada the guru, pocni sa listom potrebnih programa… ili napisi neki kratki tutorial ( sigurno sad nije tesko napisat kad vec znas sta treba uraditi ), vjerujem da ce barem nekima biti od velike koristi…

Pozdrav

ICE

Imam i ja Hauppauge DVBS Karticu…volio bih da to proradi pod mojim pingvinom. Imal koji nacin da se dobije besplatan internet? Tutor bib io ok…

Tek neki dan pronadjoh ovu stranicu, ustedila bi mi mnogo truda. Jest da je na francuskom ali se lako moze prevesti u Google-u ili necem slicnom.Tu imate skoro sve…
http://www.eclipsedvd.fr.st/ pa onda Linux VDR Guide sa desne strane.
Sve je objasnjeno korak po korak, pa je dovoljno copy/paste

pa bilo bi ipak dobro da napises koje si ti programe koristio, koji je program za sta itd… ja planiram nabaviti DVB kartu i volio bi da to proradi i kod mene ( da se rijesim televizora ), jer ipak - francuska stranica je prenatrpana software.om da ja sad trazim sta mi treba… ipak - ti si sad taj sa iskustvom… share the knowledge…

Pozdrav

ICE