E17 - Jeli iko isprobao? :O

Oi! - Već duže vrijeme mi je HD mrtav, pa nisam stigao isprobati novi enlightenment (E17), a stvarno me
zanima… i to sljedeći aspekti:

• pošto je još uvijek “krvavi rub” (…), kakva su vam iskustva s rušenjem, ako ih je bilo?
  • pitanje za usere low end računara: kakva su iskustva s brzinom? Isto kao E16?
  • općenito vaš utisak o “look’n’fell”?

hvala

Još uvijek su pojedine komponente nestabilne.
Osnova je stabilna i radi zadovoljavajuće brzo. Izgled i osjećaj pri radu s aplikacijama dosta odstupa zbog podrazumijevane teme ostale aplikacije izgledaju “strano”.
Upravljač datotekama mi se lično ne sviđa i izgleda mršavo. U svakom slučaju, ne preporučujem za svakodnevnu upotrebu, vidi se da se još uvijek radi na tome. Aplikacije koje dolaze još nisu integrisane u meni sistem. Jako dobra ideja dock-a i rasporeda menija. Aplikacije poput raznih preglednika se redovno ruše. Izgleda lijepo, ali se ostale non-E17 aplikacije ne uklapaju u taj izgled.

Ja koristim E17 i Slackware 11 na laptopu (Centrino 1.6, 1G RAMa, itd.), ali sam ga koristila i pod Slackware 10.2 na P2 na 266, sa 128 MB RAMa, i cudila sam se kako brzo i dobro radi (sad je li to do wm-a ili sistema :wink:
Ne koristim verziju sa cvs-a, posto postoje poprilicno novi paketi za Slack.

Ne rusi se nista znacajno, tj. nikad mi nije pao E, zna malo stekat kad koristim gtk aplikacije.
Btw efl aplikacije su super, jedino ne radi dobro entropy (file manager), ali on je jos u early development. Engage (dock) nisam probala.

Look’n’feel cista desetka, brzina je ludilo za ovakav eye candy, samo da ima malo vise tema. Moguce je uskladiti izgled ostalih aplikacija, samo se moras malo potrudit. Meni super odgovara cinjenica da nema nikakvih gluposti po desktopu (znam da ovo nije specificno za e), ja sam ostavila sistem info, pager i iconbox, koje je lako podesiti da ni malo ne smetaju. Samo se treba ustelit s pravljenjen eap fajlova, sto su u biti ikone i neke informacije o aplikacijama, tj launcheri, ali za to postoje alati, kao i generalno za konfiguraciju.

Sve u svemu, meni je ludilo. :slight_smile:

KEWL!
Mislim da sa mnogo truda ovo može postati novi XFCE, ili čak malo uzdrmati KDE i GNOME.
Još da ubace neke biblioteke koje GTK i QT programima daje look EFL-a, bilo bi zakon.
E16 mi je isto bio super, ali me Fluxbox više oduševio.

Entropy ne izgleda loše, mada još malo mršavo po funkcijama (barem sudeći po slikama).

Btw postoji jos jedan file manager, Evidence http://evidence.sourceforge.net/, samo ga nisam uspjela iskompajlirat na Slacku. Probajte ko koristi e17 sa cvs-a, bolji je od entropy, koliko sam mogla vidjeti na Elive distribuciji.

Evidence je super totalno!

CVS verzija na Gentoo je broken za sada.

I ja sam pokusao ne radi beryl na njemu pa digao ruke iako je super izgledom :slight_smile: