Nakon skoro vise od godinu dana od posljednje 1.0.4 verzije, nova 1.1 verzija dolazi sa dosta poboljsanja, bugfixova i novih dodataka.
Detalji su na http://ede.sourceforge.net.
Nakon skoro vise od godinu dana od posljednje 1.0.4 verzije, nova 1.1 verzija dolazi sa dosta poboljsanja, bugfixova i novih dodataka.
Detalji su na http://ede.sourceforge.net.
Prije su vijest objavili na osnews nego ovdje
Čestitamo, dabogda brzo izašla i sljedeća verzija (fltk2).
P.S.
Nešto vam nije dure sa stranicom (konqueror i firefox). IE6 nema problema.
Čestitamo, dabogda brzo izašla i sljedeća verzija (fltk2).
Thx. Ako Bog da.
Nešto vam nije dure sa stranicom (konqueror i firefox). IE6 nema problema.
Hm… meni je ok (ffox i mozilla). Ako se ne moze otvoriti nikako (javlja onu cgi failure gresku), to je do sourceforge-a i njihovih balancing web servera koji puknu s vremena na vrijeme. Rjesenje je da uradis refresh par puta za redom.
Mislim da je problem što je stranica fiksirana/rađena za širinu 1024 pixela. Evo šta se desi kada se otvori u nešto manjem prozoru (otprilike 960px):
P.S.
Ljudi pls ne fiksirajte veličine fontova na stranicama na 10px ili slične gluposti. Makar ponudite alternativnu CSS datoteku.
I ja cestitam … da Bog da vam hardverski zahtjevi vazda bili mali a izgled desktopa cool
Evo ja upravo isprobavam.
Na Ubuntu, koji me sve vise nervira, nisam ga uspjela pokrenuti dok nisam linkala
libefltk.so
libefltk.so.2.0
libefltk_xml.so
libefltk_xml.so.2.0
libefltk_images.so
libefltk_images.so.2.0
libefltk_gl.so
libefltk_gl.so.2.0
libefltk_net.so.2.0
libefltk_net.so
u /usr/lib. (nalaze se u /usr/local/lib)
Hvala Karijes.
Ovo ja obično rješavam tako što configure skripti dam parametar “–prefix=/usr” (bez navodnika) - da ne objašnjavam sad šta, zašto, kako…
Mislim da je problem što je stranica fiksirana/rađena za širinu 1024 pixela.
Ups.
Ovo ja obično rješavam tako što configure skripti dam parametar “–prefix=/usr”
Ovdje nije problem do parametara vec do pametnog Ubuntu-a koji nema /etc/ld.so.conf na standardnom mjestu (a kako mi Dzeni rece, nema ga uopce!). Da li trebam spomenuti da im /usr/local/lib nije u pathu za ldconfig ?!
Sanele, stvar je što po mom iskustvu skoro nijedna distribucija nema /usr/local/lib u ldconfig pathu po defaultu