Edimax EW-7728In

Kupio sam znaci tu wifi karticu koja ima /n standard :O, kad sam kupovo zaboravio sam gledati za drajvere za linux, a problem je sto nema nigdje .inf i .sys fajlova jer imam .exe fajl koji onda direktno ispakira iz tog .exe fajla u windowse, pa nemogu niti preko ndisa… jel ima ko kavu ideju ?

odeš u onaj device manager, pa na karticu, pa driver info ili tako nešto, on će ti pokazati gdje se nalazi .sys & .inf pa onda fino kopiraš i instaliraš s ndiswrapperom

ps:
nisam išao u analizu (googlao) o tvojoj kartici to prepuštam tebi, samo sam htio da ti kažem način na koji možeš skontati gdje ti je driver, btw uradi ‘lspci’ na linuxu i onda kad vidiš tu wifi karticu onda zagooglaj wifi_kartica + linux (+ubuntu + suse itd)

thx, al meni pokazuje samo di je .sys, infa nema, a cuo sam da se inf nigdje ne sprema,

uradi lspci | grep 802, pa vidi ima li tvoje kartice na spisku, ako ima onda možda imaš alternativni download link
http://ndiswrapper.sourceforge.net/joomla/index.php?/component/option,com_openwiki/Itemid,33/id,list/

ovaj lspci obavezno odradi i pošalji, možda čak ne moraš ni snimati driver preko ndis-a, btw šta ti laže iwconfig naredba

ps:
a na linuxu imaš cabextract programčić, s njim raspakuješ taj .exe driver… a ima i wine

Prvo uradi ovo sa lspci da vidimo koji je cip, a zasto si uzeo tu sa n standardom?