Hm, jos jedan thread, ono, ko fol nadajuci se vecem skretanju paznje. Na http://code.linux.org.ba/ sam postavio novi entry (editori jel) koji bi trebao opisati koristene editore pod linuxom itd. Lista nije ni priblizna broju koji postoji (a iskreno, ja veze nemam koliki je broj postojecih) pa tu ste vi. Najinteresantniji ce biti opis Emacs-a, kojeg, iskreno zaobilazim maksimalno (fuj!), pa to ostavljam vama. Ah, jos nesto, stvari (nesto kao Anjuta) uzecemo da su editori, pa neka se i oni nadju. Hajde ljudi, nemojte da vam se sada javi nedostatak inspiracije
Sanele, potpuno respktujem tvoj trud za code.linbux.org.ba.,ali imam osjecaj da nam treba novi koncept za ovu stranicu. Kako bi bilo sa pribavljanjem korisnih skripti i orginalnih programa koje ce biti postavljene na ovu stranicu ?
Uh, jedva nađoh malo vremena da odgovorim. Ovih dana sam pravo zauzet.
Pa ovako, mislio sam neku stranicu u wiki-stilu na koji će svako moći ostaviti svoj program, skript, savjet, i sl. To bi znači bila stranica sa raznim jezicima kao npr: C,Cpljus-pljus, java perl, bash, tcl itd… U svaki od tih dijelova moguće je ubaciti neki naročito koristan skript ili program sa kratkim objašnjenjem. Tu se neće postavljati pitanja niti pokušavati riješiti neki problem (za to je zadužen forum ) nego se tu samo skuplja koristan ili interesantan kod.
Ja lično uživam da listam po takvim stranicama a nije mi poznato da na našem jeziku ,naročito za linux-kod, nešto postoji. Osim toga mislim da imamo već sad u forumu dosta skripti i programčića koji bi se mogli postaviti tamo. Savjeti i komentari na moj prijedlog su dobrodošli
[quote]Uh, jedva nađoh malo vremena da odgovorim. Ovih dana sam pravo zauzet.
Pa ovako, mislio sam neku stranicu u wiki-stilu na koji će svako moći ostaviti svoj program, skript, savjet, i sl. To bi znači bila stranica sa raznim jezicima kao npr: C,Cpljus-pljus, java perl, bash, tcl itd… U svaki od tih dijelova moguće je ubaciti neki naročito koristan skript ili program sa kratkim objašnjenjem. Tu se neće postavljati pitanja niti pokušavati riješiti neki problem (za to je zadužen forum ) nego se tu samo skuplja koristan ili interesantan kod.
Ja lično uživam da listam po takvim stranicama a nije mi poznato da na našem jeziku ,naročito za linux-kod, nešto postoji. Osim toga mislim da imamo već sad u forumu dosta skripti i programčića koji bi se mogli postaviti tamo. Savjeti i komentari na moj prijedlog su dobrodošli :)[/quote]
Ja znam samo za jedan sajt na “razumljivim jezicima”, a to je http://www.programiranje.net/ mada ni taj nije baš nešto. Ima sajtova za PHP, ASP i slične tehnologije.
Pa stranica je wiki. Imas sve potrebno da uradis sto si zamislio. Pogledaj SavjetiZaPisanje link na stranici. Ostalo je do tebe.
PS.
koristi wiki tagove, kako bi se kreirali linkovi (opis je na gore spomenutom linku, posljednji put, kada si dodao editore linkovi se nisu kreirali, pa sam malo prepravio). Imas SandBox da se igras sa wikijem.