Zasad je sve OK osim sto ne radi Softwware manager kada kliknem na njega, zatrzi root pass nakon sto ga ukucam nista se ne desi… ali o tom po tom…
Problem je sto sam pokusao sa emerge nvidia-drivers… ali nece i kasnije sta god da pokusam emergati isti output dobijem a to je :
— ‘profiles/arch.list’ is empty or not available. Empty portage tree?
— ‘profiles/updates’ is empty or not available. Empty portage tree?
— ‘profiles/arch.list’ is empty or not available. Empty portage tree?
!!! ARCH is not set… Are you missing the ‘/etc/make.profile’ symlink?
!!! Is the symlink correct? Is your portage tree complete?
Moze li mi netko reci u chemu je caka, sta treba uraditi…
sve sam manje vise podesio ali imam sljedeci problem:
kako nastimati vecu rezoluciju monitora… trenutno su mi tamo u opcija dostupne samo 3 a najveca je 1024*768 sto je mizerno za moj samsung syncmaster 17" lcd… a ne vidim nigdje kako nabaciti drivere nove i povecati rezoluciju… molim za pomoc
Ma zavrio sam sa gentoo i njegovim derivatima za SVA vremena… jebote gentoo je za penzionere jer vjerujem da jedino oni imaju toliko vremena koliko trazi gentoo da instaliras i podesis i najmanju glupost…
[quote=loodi^sale]Ma zavrio sam sa gentoo i njegovim derivatima za SVA vremena… jebote gentoo je za penzionere jer vjerujem da jedino oni imaju toliko vremena koliko trazi gentoo da instaliras i podesis i najmanju glupost…
ZenWalk download in progres :)[/quote]
Hmm, Zen meditacija pomaze
Ma nije sad da je komplikovano toliko vec terba dosta vremena… a npr. kada hocuda uradim nesto treba mi to sto prije a ne da pola sata stimam postavke za neki program ili driver… zasto bi to radio pola sata na gentoo ako mogu za 5 minuta na nekoj drugoj distro… fakat ne vidim razloga… a potrosio sam pola noci da nastimam neke sitnice i instaliram par stvari tipa inkscape, aMSN a da ne pricam sta se desi nakon “emerge mozilla” -agonija koja je trajala do 3 ujutru… ma caoo gentoo,za mene se crko
Upravo ta agonija sa mozillom te nauci da zavolis PORTAGE_BINHOST (sahbaz me pretece :)), meni najdrazom env varijablom kada me ceka OO, mozilla ili nesto sto treba biti instant instalirano.