Dakle, imao sam logical particiju I unutar nje extended ntfs part. za podatke. Sad pravim particije od pocetka. Koju da uzmem za podatke?
Primarna ili logicka?
ext4 ili drugo?
moze li ext4 da se share-uje sa win-om u mrezi?
P.S. Da goglao sam vec.
mislim da moze sa ext2read ali ograniceno, sto svakako nije dobro rj jer stalno moras pokretati ovaj program sto cini to sve malo ne prakticnom
iako je ntfs zaostao ja bih njeg preporucio ako cesto koristis win
[quote=boby]Dakle, imao sam logical particiju I unutar nje extended ntfs part. za podatke. Sad pravim particije od pocetka. Koju da uzmem za podatke?
Primarna ili logicka?
ext4 ili drugo?
moze li ext4 da se share-uje sa win-om u mrezi?
P.S. Da goglao sam vec. :-D[/quote]
kako mislis u mrezi ? ako mislis da tom kompu / disku pristupas sa win masine iz mreze onda koristi ext3/ext4/xfs/jfs/itd… i installiraj sambu i nastimaj share-ove na koje ces pristupas sa windows-a … za linux imas sshfs , nfs , sambu , ftp , http …
ah ako je u mrezi sry , ja sam mislio na dualboot
Uh, konfigurisanje sambe nije baš izlet mada se i ja slažem sa maherom, za podatke preko mreže kojima trebaju pristupati i win klijenti samba je the right choice.
Uzeo sam ext4. Ne koristim win ali nekad sam u mrezi sa racunarima koji koriste win pa mi zato treba. Ali vrlo rijetko tako da sam uzeo, dakle, ext4. Hvala svima.