Ezonics Web Cam

Evo imam ovu kamericu vec par godina i pod win fercera kao luda, svaki je od win prepozna i imam drivere, na zalost za linux jos nista. Obigrao sam net uzduz i poprijeko, ali nigdje drivera da nadjem. Cak sam kontaktirao i ove majmune iz njihovog tech supporta, ali oni pojma nemaju gdje su suplji a kamoli gdje i kako da se napisu kakvi driveri za linux.
Zna li neko od nasih gdje da nadjem driver za Ezonics EZ Phone cam???
Ili ako neko zna koja druga kamera ima vec drivere za linux tako da mogu da kupim a da se ne zajebavam puno oko toga???

Pozdravi od Dine

Vozdra Dino

Kameru si sigurno kupio prije nego što si počeo koristiti Linux, ili
si jednostavni naletio na nešto jeftino.

Kod mene se više ništa ne kupuje prije konsultacije sa internetom da li postoje driveri za Linux. Jedan od proizvođača za čije produkte uvijek možeš naći drivere je CREATIVE
Nikad nisam imao problema sa njima.
Zadnju kameru sam platio oko 40$ i zove se Webcam Plus creative.
Malo više infa oko CPIA kamera naći ćeš ovdje:
http://webcam.sourceforge.net/

Ja sam trazio Digitalni foto aparat i web cam u jednom i naletim na mustekov gSmart mini3. Podrzan je i u GPhoto i u gnome metingu. Ima USB prikljucak i internu bateriju koja drzi negdje do 7 dana. Mozes je ponijeti sa sobom i napraviti 30 Fotografija (jpg 1600 x 1200 ) ili snimati kratke filmove do 10 sec. sto jos nisam isprobao. Najnoviji gnomemeting bi trebao da ima integrisan driver za nju. Kosta 79 Eura, ali posto sam ja poletio da je kupim platio sam je skuplje u ProMarktu ( poznat za svoje lazne reklame na tv-u ) 99 Eura.

Pozdrav,
Ja imam Logitech Web Cam i fercera ko luda pod Linux-om