FATAL: Module Fuse not found

Prekompajlirao sam kernel 2.6.29 na slackware-u 12.2 i pao mi je X server sto je i normalno jer treba ponovo da pokrenem instalaciju drivera za grafiku (desavalo se i prije). Medjutim ne mogu da pristupim particiji na kojoj je driver a ona je ntfs tipa. kad se startuje sistem izbaci mi poruku za ntfs particiju:
FATAL: Module Fuse not found i nesto da probam kao root naredbu modprobe fuse, koja vraca isto: FATAL: Module Fuse not found…

Sta sada?

P.S. Kada kucam ntfs-3g isti output vraca…

ntfs-3g koristi FUSE (http://fuse.sourceforge.net/) za read/write pristup ntfs particijama, za readonly pristup možeš koristiti klasični ntfs drajver (prepravi fstab).

Također, očigledno je da nisi dobro konfigurisao kernel. Ako ne znaš odakle krenuti, iskopiraj neku config datoteku iz /boot direktorija u “.config” datoteku unutar kernel source direktorija, pa onda ‘make oldconfig’, te ‘make menuconfig’…

Treće, moje iskreno saučešće ako nemaš drugog izbora osim koristiti proprietary drajvere za grafičku, world of pain :wink:

[quote=adis]ntfs-3g koristi FUSE (http://fuse.sourceforge.net/) za read/write pristup ntfs particijama, za readonly pristup možeš koristiti klasični ntfs drajver (prepravi fstab).

Također, očigledno je da nisi dobro konfigurisao kernel. Ako ne znaš odakle krenuti, iskopiraj neku config datoteku iz /boot direktorija u “.config” datoteku unutar kernel source direktorija, pa onda ‘make oldconfig’, te ‘make menuconfig’…

Treće, moje iskreno saučešće ako nemaš drugog izbora osim koristiti proprietary drajvere za grafičku, world of pain ;-)[/quote]

1. Prepravio sam u iz ntfs-3g u ntfs pa kada uradim mount -t ntfs /dev/sdax /mnt/nekifolder prijavi unknown file system ntfs
  2. Prekopirao config u .config u folder kernel source-a pokrenuo make oldconfig i make menuconfig restartovao i opet isto.
    Ovako sam to uradio:

cd /boot
cp config .config /usr/src/linux-2.6.29…
make oldconfig
make menuconfig

1. Instaliracu nesto drugo nema veze…