Ovako je stanje imam Fedoru Core 5 sve extra instalirano i podrzano. NA njoj su dva usera jedan root jedan obicni, medjutim kada pokusam da udjem u ADD/REMOVE PROGRAMS i kao ROOT nemogu da to pokrenem, tacnije startovanje krene medjutim kako krene tako i stane moram da koristim FORCE QUIT ovo se ponavlja na svim slicnim aplikacijama koje sluze za update i instalaciju.
Ako neko zna o ovome neka napise nesto detaljno Hvala!
Eh znam ja.
Pirut (ili Fedorin Add/Remove Programs) je vrlo glup alat. Naime, moras biti spojen na internet da bi koristio tu aplikaciju. Bolje je koristiti yum iz konzole. Ako zelis mogu ti poslati par tweak-ova za Pirut da radi normalno (sa CDa) samo mi posalji private message sa tvojim mailom…
Zbog istog problema danas instalirao i jako brzo obrisao Fedoru 5. Na Athlon64 3700, 2GB RAM-a i SATA disku se pravo sporo vuklo. Add/Remove bi ti radilo da si sačekao par (desetina) minuta. Užasno im je riješen packet management. Moja preporuka, uzmi neku drugu distribuciju.
P.S. Jedina dobra stvar je hardware, sve živo prepozna, čak i web kameru jako sumnjivog proizvođača.
[quote=Amar]Zbog istog problema danas instalirao i jako brzo obrisao Fedoru 5. Na Athlon64 3700, 2GB RAM-a i SATA disku se pravo sporo vuklo. Add/Remove bi ti radilo da si sačekao par (desetina) minuta. Užasno im je riješen packet management. Moja preporuka, uzmi neku drugu distribuciju.
P.S. Jedina dobra stvar je hardware, sve živo prepozna, čak i web kameru jako sumnjivog proizvođača.[/quote]
hmmm MANDRIVA??
Nije da nešto pretjerano volim tu distribuciju, ali iz mog iskustva, kada sam je god instalirao imao sam najmanje posla poslije instalacije, dosta dobro prepoznaje hardware i dosta je user friendly. Ako si fakat živi početnik mislim da je ok distribucija za tebe.
Hheheh evo ga vec se vrti na komp ok je sve proslo sve podeseno i prepoznano, sobzirom da koristim PPPOE za konekciju i koji je instaliran dobro imam problem prilikom pokusaja PPPOE-SETUP-a dobijam poruku da postoji greska i da sistem nemoze da izvrsi tu radnju jer nema PPP na njemu dali neko moze samo da pojasni ovaj PPP ostalo je sve extra dobro i jasno.
Hvala.
nije niko ni rekao da je do distribucije, čovjeku treba pomoći da setupuje pppoe. Zato sam mu i rekao da search na forumu jer čini mi se da je ovo pitanje već jednom riješeno.
Nije fora o podesavanju to je sve super kompletan postupak podesavanja znam medjutim kada poslje instalacije PPPOE u konzoli ukucam PPPOE-SETUP dobijem poruku da se ta komanda nemoze izvrsiti zato treba da ubacim nesto sto se zove PPPD koliko ja mislim nisam siguran zar nebi trebalo da on dodje sa PPPOE. Sve sto ima ikakve veze sa PPPOE sam procito i instalirao tako da nekontam u cemu je fora.
Evo tacno sta kaze probo sam pppoeconf medjutim nema efekta !
[root@Desktop]# pppoe-setup
Welcome to the Roaring Penguin PPPoE client setup. First, I will run
some checks on your system to make sure the PPPoE client is installed
properly…
Oops, I can’t execute the program ‘pppd’. You
must install the PPP software suite, version 2.3.10 or later.
[root@ Desktop]#
sve fino skinuto sa sajta instalirano i onda ova poruka
Ma ne trebati rppoe na mandrivi 2006
pokreni mcc (start (zvijezda) -> sistem -> podesavanje -> podesite vas racunar )
Onda kliknuti na “mreza i internet” - podesite novi mrezni interfejs … i ostalo je jednostavno