E pa Amila to je isključivo tvoj problem jer je ovaj projekat diskutovan na [odbor] listi 27. 11. 2005. (topic: "Projekat “FOSS MIRROR”) a čak si i odgovorila na taj mail mišljenjem da je projekat ok i nudeći svoju pomoć.
Kao što rekoh, najbolje je ništa ne raditi jer onaj koji pokušava nešto naići će na standardno: dobre stvari će biti ocrnjene (“njegov/njen lični projekat”), a loše niko neće zaboraviti spomenuti barem 1847. puta!
Znam, Vedrane, napisala sam da sam se tek kasnije uključila, tj. kada se kakva-takva informacija proslijedila na odbor@. To treba da znači da nisam učestvovala u prvobitnim dogovorima, zbog kojih su se i javili problemi, AFAIK. Moguće da i nije bilo nekih rokova ili dogovora, no to je velika greška! Opet ponavljam prvu rečenicu mog posta, stvari su se zakočile zbog predrasuda (predrasuda = sud/zaključak izveden bez stvarnih činjenica/argumenata). Da se to ne bi dešavalo, najbolje je sve definisati i napisati na papir/email, pa kada nastanu problemi da se zna gdje treba tražiti grešku. Bla bla…
Ako moze, dali JA mogu biti taj koji ce odrzavat server i pisat te skripte ?
Znaci treba mi pristup serveru (ovo moze biti i chroot okruzenje u kojem cu imat pristup konfiguraciji apache-a , rsyncd-a i ftp server-a i ujedno da mogu iz njega startat/zaustavljat ove servise) ?