Fedora je super

Vozdra,

Jedan sam od manjine korisnika koji koriste Fedoru 7. Ne vidim razlog da je neka druga linux verzija bolja od Fedore jer sve vise-manje rade istu stvar.
Do sada sam veoma zadovoljan sa ovom linux verzijom, jer izmedu ostalog ima veliki broj paketa koji se lako instaliraju putem software managera (u fedori -Add remove programs opcija).Ima dobru graficku konfiguraciju i veoma je brza.
Samo toliko, htio sam da podielim svoje utiske i preporucujem Fedoru 7 svima koji ne znaju koju linux verziju bi koristili.
Amir

Zadnje od Red Hat-a što sam koristio je bila verzija 6.2, a to je bilo poprilično davno. Kasnije sam dobio verziju 9 koja je ČINI MI SE bila zadnja prije Fedore i znam da je nisam mogao instalirati, tj nije mi radio grafički mode. Problem je bio u specifikaciji za moj monitor, a kako specifikacija nije bila tacna, morao se pojaviti Gentoo, Ubuntu ili Knoppix da bi konačno opet mogao raditi na nekom linuxu. Mislim da su sve te godine u kojima je linux imao boljku sa mojim monitorom :stuck_out_tongue: i naravno samnom :smiley: učinile svoje da moje znanje vezano za linux nije napredovalo. To je vjerovatno razlog zašto je moj izbor pomalo subjektivan i zašto kažem da je Ubuntu najbolji. Inače da su okolnosti bile drugačije ja bi bio korisnik Red Hat-a, a nakon njega vjerovatno i Fedore.

Inače što se tiče instalacije softvera… na Red Hat kao i na druge linux-e možeš staviti bilo koju linux kompatibilnu aplikaciju koja bi manje više prema mome shvatanju trebala ispravno raditi…

po meni fedora/redhat/centOS su malo ugodniji. opazio sam da ubuntu ima dosta problema sa zavisnostima al to moze biti i do mene posto sam ja veoma zahtjevan korisnik. instalirao sam jednom ubuntu malo se seko na njemu opazio par problema pa sam se vratio na centOS. fedoru jos nisam probao skidam je trenutno sa interneta al redhat fedora centOS su poprilicno slicni

covjece jeli tebi dosadno ? koliko je pametno odgovarati ili nesto dopunjavati na teme koje su stare 5 - 6 mjeseci ?

nisam gledao datume. tek sad vidim da su stari. tek sam se registrirao kontam trebali bi najnoviji postovi biti na vrhu :S.