Feisty Fawn Beta

Danas je objavljeno zvanično beta izdanje Ubuntua, i možete ga skinuti ovdje. Poslije bete slijedi RC, i konačno 19. april! :slight_smile:

Emx mozes li dati malo vise objasnjenja o Feisty?Kakva ce biti poboljsanja u odnosu na 6.10,dali ce se moci napraviti nadogradnja ili nanovo instalacija itd.Hvala najljepsa. :slight_smile:

Da bilo bi interesantno znati više o ovome… Recimo dali se isplati čekati sredinu aprila i instalirati Feisty Fawn ili ostati još neko vrijeme na starijoj (po nekoj logici stabilnijoj) distribuciji… Možda je smješno pitanje, ali iz iskustva sa windowsom znam, da XP nije bio baš pretjerano koristan sistem dok nije došao sp2. Vođen tom analogijom računam da će se i novi ubuntu jedno vrijeme ponašati nestabilno… Za 6 10 je do sada izašlo oko 270 MB zakrpa (što za aplikacije što za druge stvari)…

Ja sam nešto više od mjesec dana uvijek na up-to-date Feistyu, i primijećujem mnoga poboljšanja, a probleme (iako ih je bilo) sam relativno lako riješio. Što se tiče instalacije, dobra stvar je migration tool koji će pomoći Windows korisnicima da jednostavno prebace svoje postavke različitih aplikacija i datoteke na novi Linux sistem. Pored Ubuntu instalacije za Windows XP (instaliranje Ubuntua kroz XP, install.exe), mnogo je lakše instalirati 3D window manager (beryl). Mada ipak još uvijek čekam 19. april…

ovo sa 3d window managerom je otišlo predaleko :slight_smile: zaista ne vidim posebnu potrebu za ovim divljanjem :slight_smile: ali u svakom slučaju instalacija ubuntua iz xp-a bi mogla značajno povećati broj ubuntu korisnika. Čekam 19 april pa onda počinjem zvanično da dilam cd-ove među rajom :smiley: