Feisty Fawn i codeci

Dosad najbolje rješenje! Dvoklikom na wmv, avi, divx, mp3 i drugi nepodržani format Ubuntu u Feisty Fawn verziji automatski preporučava odgovarajući paket za instaliranje. Zaista jednostavno za nove korisnike koji žele reproducirati multimedijalne datoteke.
Klikom na neku od datoteka u nepodržanim formatima pokreće se gnome-app-install i pita korisnika da li želi omogućiti universe repiozitorij. Tada se predloženi paket označi i instalira te reprodukcija datoteke postaje moguća.

Da bi koristili Feisty izmijenite /etc/apt/sources.list datoteku tako da umjesto riječi edgy sadrži feisty (ako koristite 6.10 Edgy Eft verziju).

Izvor: Digg

btw mene je to već na kubuntu6.10 amarok pitao… ukoliko se dobro sjećam, jer ga sad preduhitrim sa xine paketom tako da me i ne pita više

sve to cool, samo ako neko nema neta???

onda djaba sve te karafeke…

[quote=change]sve to cool, samo ako neko nema neta???

onda djaba sve te karafeke…[/quote]
ako nema net onda mu džaba i linux… al fakat , pa da ne koristim internet vjerovatno ne bih ni linux… u kombinaciji su beton

ako hoće offline linux sa svime uzme slack ili mandrivu, u svijetu je standard da se ima net… kod nas još nije…

@Emx

evo slika sa 6.10 Kubuntu (digo sam live cd maksuz)

btw sviđa mi se ovaj pristup jer ovi mp3 “policajci” ne mogu ništa prigovoriti na redistribuciju CD/DVD-a, a pri tome lako je omogućiti playback, za razliku od recimo suse

to sad ispade komp bez neta = kanta lima i eventualno tecnog kristala…

malo smijesno…

[quote=change]to sad ispade komp bez neta = kanta lima i eventualno tecnog kristala…

malo smijesno…[/quote]
Al’ jest tako… Ja nemam stalni pristup internetu, i stvarno je horor, i to samo zbog dependencies.
Tako da koristim Debian. Ipak, kad vidiš neki fin programčić što, recimo, uveliko olakša život,
a onda saznaš da moraš ručno skinuti 13123123 library fajlova da radi, dođe ti muka.

Da ne govorim o tome da je Debian na CDovima uvijek stable verzija sa paketima iz 2005 god. :frowning:
Ali sad sam naručio Ubuntu Ningi, tako da možda to bude na neki način riješilo problem.