Imam stvarno jaako ČUDAN problme, koji se na kraju sam riješi…
Pokušam da dodam NTFS podršku, ukucam:
yum install kmod-ntfs i dobijem ovo:
Loading “installonlyn” plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
core [1/6]
gst-0.10-apps [2/6]
updates [3/6]
gst-0.10-deps [4/6]
extras [5/6]
gst-0.10-gst [6/6]
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
No Match for argument: kmod-ntfs
Nothing to do
i ja odustanem, i jutros opet to pokusam 2-3 puta i opet isto, i fakat odustanem,zatvorim terminal, 2klik na “computer” ikonu kad otvori i vidim NTFS particije… ono ništ mi nije jasno
Kako error, a na kraju mountalo NTFS particije… desilo mi se to jos jednom, ako nije kad sam pokusavao nastimati mp3 podrsku…
U drugom nekom paketu već imaš podršku za ntfs (npr. kernel-image-2.6.xx). Za paket kmod-ntfs nemaš postavljenog repozitorija. Tako da pošto već “vidiš” ntfs particije, taj ti nije ni potreban.
Ne, nisam vidio NTFS particije prije, tek nakon što sam ovo ukucao par puta, i dobio error, odustanem, i bezveze odem u computer, kad ono pojavile se NTFS particije
Ali novi problem, nemogu im pristupiti, niti kao root samo mi kaze" cant mount, nemam privilegije za to"
Sada imam zelju da uklonim ovaj kmod-ntfs… pa ako neko zna kako ???
dakle uradio sam ovo: # yum install kmod-ntfs i dobio error koji sam gore u prvom postu napisao, sto znaci da je nesto poslo po zlu, ali mogu vidjeti Win particije u “Computer” samo nemam permission da im pristupim, posto se nesto zajebalo… Zanima me kako da sve vratim na staro stanje, dakle deinstaliram taj kmod-ntfs ili sta sam li evc na komp nabacio sa # yum install kmod-ntfs ???
Ako nece proko yum-a unda skini .rpm paket pa instaliraj…
Poslije toga podesi /etc/fstab da to mount-uje ntfs svaki put kada palis racinar…
meni je radilo ali na kernel-u 2.6.11-1.1369_FC4-2.1.22-0.rr.6.0.i686 i ranijim, samo sam morao skinuti modul za taj kernel…