Izašla je nova verzija popularnog open source web browsera. Lista poboljšanja je velika, odlične performanse, smanjena potrošnja memorije, poboljšana integracija sa operativnim sistemom (ovo posebno važi za Linux varijantu), integracija bookmark sistema i address bar-a (awesome bar), te mnoga druga poboljšanja…
U prva 24h od izlaska verzija 3.0 downloadana je više od 7 miliona puta.
Iskreno, koristim ga i sve radi. Ne nalazim da trenutno postoji bolji browser nit me iko moze ubijedit (sorry vedrane, drago mi je sto Konqi prolazi Acid2 al meni treba GMail).
Iskreno, koristim ga i sve radi. Ne nalazim da trenutno postoji bolji browser nit me iko moze ubijedit (sorry vedrane, drago mi je sto Konqi prolazi Acid2 al meni treba GMail).[/quote]
potpisujem
Nisam reko da ih nisam isprobo, jednostavno ne koristim nijednu ekstenziju jer nemam potrebe. Na drugom kompu imam Download Statusbar i DownThemAll al to buraz koristi (a on je i instaliro).
Ako “izbacimo” ekstenzije, onda OK, FF je prva liga. Ali sa nekoliko ekstenzija, prvi “startup” je oko 15 sec. tako da uglavnom nemam volje ni pokretati ga. A bez ekstenzija, zasto ne koristiti Epiphany - ponasa se otprilike kao FF, nije zastekao nijednom do sada (cak ni Flash ni Java, za razliku od povremenih padova FF-a), a pored toga uzima puuuuuuuno manje memorije od FF-a.