imam kubuntu i ne koristim konquer zato sto nije kompatibilan sa gmail-om. pa sam instalirao firefox i sad imam problema kod velicina fonta na stranicama… sve su mi stranice imale razlicitu velicinu fonta… ponekad tako malu da je necitljiva, kao na ovom forumu npr. pa sam onda u opcijama u firefoxu podesio minimalnu velicina fonta(edit>preferences>fonts&colors>minimal font size) na 16… to je pomoglo u vecini stranica ali na nekima su slova josh mala. firefox imam i na winu i nisam imao ovakvih problema!
kako rijesiti ovaj problem?
[quote]imam kubuntu i ne koristim konquer zato sto nije kompatibilan sa gmail-om. pa sam instalirao firefox i sad imam problema kod velicina fonta na stranicama… sve su mi stranice imale razlicitu velicinu fonta… ponekad tako malu da je necitljiva, kao na ovom forumu npr. pa sam onda u opcijama u firefoxu podesio minimalnu velicina fonta(edit>preferences>fonts&colors>minimal font size) na 16… to je pomoglo u vecini stranica ali na nekima su slova josh mala. firefox imam i na winu i nisam imao ovakvih problema!
kako rijesiti ovaj problem?[/quote]
da ti pravo kažem ja sam ga riješio tako što sam instalirao operu. na operi su mi svi fontovi izvrsni (na svim stranicama gmail , forumi itd.
malo mi je krivo zato što opera nije open source, ali ima bar nešto može se skinuti džaba, ali ipak i na firefox se može naštimati isto ovo, ali ja trenutno testiram operu…
http://www.opera.com/download/
nadji ubuntu, i skini,
ps:
otidji u control center, apearence themes, fonts, use antialiasing (ovdje stavi “iksić”), configure, full, log out-iraj se, i da vidiš onda fontova, ko mlijeko
Promjeni font u FreeSans.
Navikni se, i ja sam
Kod mene Konqueror radi savršeno sa Gmailom… jeste li probali napraviti update paketa?
ma nije do toga, radi konqueror, ali nemaš neke stvari koje imaš na IE, Operi, Firefox-u (for better experience)
imam radosnu vijest, ne moraš se navikavati, samo promijeni fontove, size i ovo ostalo kao kod mene i biće ti bolje nego na operi lol
BTW:
opera na suse 9.3 ima “slabašne” fontove za razliku od opere 8.02 na ubuntu gdje su fontovi ko mlijeko, zato što su uglavnom bitstream vera sans, a ne helvetica… ali eto ja je malo sada koristim dok me ne prođe lol
update:
ovo gore je za central europe, podesi/te western na 11/12 ili po želji isprobaj/te, na nekoj stranici npr kako vam izgleda yahoo, gmail to su uglavnom western
evo ja sam je kod sebe podesio tako da ni na windowsu (kada sam ga imao) nije bila bolja
imam radosnu vijest, ne moraš se navikavati, samo promijeni fontove, size i ovo ostalo kao kod mene i biće ti bolje nego na operi lol
[/quote]
ma ej, sala. nisam se ni ja navikla, sredjivano je to i kod mene, ali opet kad sam u winu fontovi su preveliki .
evo kako je na konquroru postavljeno fontovi i encoding; radi savršeno
ps:
za Vedrana
For a better Gmail experience, use a fully supported browser. Learn more, inace on radi ok salješ mailove primaš i to, ali radi nekih olaksica…
*note:
na SuSE 9.3 bitstream paket treba instalirati da bi bilo Bitstream Vera Sans fonta; yast-> install software i naći paket bitstream…
Instaliraj corefonts ili neke druge ( po volji ) i promjeni ih u browser-u !
Problem kod firefox-mozille je sto su previse css kompatibilni ;), a hvala bogu danasnja “moderna” stranice ne moze ni progledati bez kapljice css-a (onako na sabahu, za bolji dan). Gornji dvojac ce pokusati pokrenuti onaj font koji mu css nalaze ili pak njegov alias. Ipak ti aliasi cesto pokazuju na fontove koji nemaju veze sa alias imenom. No ovo se lako izbjegne ako ili instaliras dodani set fontova (suse i mandriva imaju ih na tone) ili jos bolje, prekopiras win fontove. Drugo rjesenje daje kvalitetniji ukus stranice (kazu da stavljaju djumbir) :).
S.
oks a kako da instaliram fontove??? evo trazio sam sa synaptic-om i svi koji su tamo ponudjeni su vec instalirani. mozda neki link ili tako nesto gdje mogu da skine i kako instalirati… josh uvijek neznam nista rucno instalirati vec sve instaliram preko synaptica ako nema tamo…? onda znaci da mi i ne treba… tako je bilo do sada… ali sad ovi fontovi… UFF UFFF