Firefox ne radi više

Instalirao sam 8.10, 64-bitnu verziju pre neki dan. I sve super radilo.
Danas sam uradio kompletan update.

I opet je sve ok radilo.
E sad, uradim Clear private data u Firefox-u. Nakon toga, pokrenem Firefox, otvori početnu stranu … i ako kliknem na bilo koji link, on jednostavno prestane da radi i ugasi se.
Nisam sad siguran da li se to desilo zbog brisanja podataka ili zbog update-a.
Nisam do sada brisao privatne podatke.

Ja sam malo čačkao, i instaliram neki AddOn. ( ne znam zašto )
Nakon restarta, Firefox samo trepne i toliko ( valjda što posjećuje onaj link od novoinstaliranog AddOn-a, jer vidim dva prozorčića kada trepne ).

I sad je bezze, koristim trenutno Operu, koja je spora dođavola … pokušavao sam nanovo instalirajući Firefox iz Synaptic-a … i ništa, kao da nisam ništa ni uradio.

Jesi li probao obrisati postavke (/home//.mozilla)? Ustvari, ne moraš brisati, samo preimenuješ, Firefox će napraviti nove. Naravno, ovo znači da sve postavke, bookmarks, addons itd. idu pa-pa.

rm -rf ~/.mozilla/firefox/ firefox

Jesam, baš sinoć …
I pokrene se Firefox onako … “nepodešen” … i ugasi se …

Može li on u potpunosti da se izbriše, svi paketi i ono … pa se nanovo skine i instalira. Pitam jer sam negdje pročitao da se Firefox ne može u potpunosti ukloniti zbog ( kako sam ja ukapirao ), velikog broja ostalih paketa koji se oslanjaju na njega.

Jesi pokretao iz terminala da vidiš kakve greške javlja? Možda neko odgonetne u čemu je problem.

hm, ne znam kako su to sredili na ubuntu, ali birwaktile na gentoo x86_64 je isla neka emulacija, firefox_bin paket, koji je omogucavao java i flash support… just a guess…

Sad je već kasno. Skinuo sam 9.04 i stavio.
Sad radi … i nakon što očistim private data.