Firefox se ukida sam od sebe?

od juce me firefox poceo za****** i to opasno. sam od sebe se zatvori. ne mogu mu skontati sta ga zatvara jer nekad se zatvori ako otvorim novi tab, nekad ako ga “posaljem” u background, nekad u sred citanja… ne mogu skontati razlog.
nisam instalirao bas nista zadnjih nekoliko dana niti sam pravio update u zadnjih 2-3 dana.

kada ga ponovo otvori dobijem ovo:

ukin’o sam i sve tabove i novi session ali i dalje isti problem.

imal’ neko kakvu ideju?

da li bila najbrza solucija (mora se raditi, nema igranja) da jednostavno obrisem firefox i onda ga instaliram opet? koji j enajbolje nacin da skinem firefox? synaptic?
preko terminala to bi bilo (nisam nikada brisao aplikaciju)"
#$ sudo apt-get firefox remove

ili…?

obrisi mu bazu pa ga startaj (sam ce da je rebuild-a) ~/.mozilla/firefox ili ~/.firefox direktorij

Dosta raje se zali na ubuntu i firefox crashing…

[quote=Bo]obrisi mu bazu pa ga startaj (sam ce da je rebuild-a) ~/.mozilla/firefox ili ~/.firefox direktorij

Dosta raje se zali na ubuntu i firefox crashing…[/quote]
sta mislis pod “obrisi mu bazu”?

Ja sam poceo bojkotovat Firefox na linuxu (probao sam na Ubuntu i OpenSuse). Pa mislim da stvarno nije uredu of FF da Firefox radi bolje pod wineom nego native verzija. Previse chrashova i problema sa skrolanjem, ekstenzijama (svaka druga zaglavi, a na windowsu i wineu radi super) itd.

Ne znam kako vama ali ja nikada i ama bas nikada nisam imala sa firefoxom problema u linuxu.Sve radi kao podmazano.Trenutno ubuntu 9.10,a na drugim racunarima Linux Mint 8 i OpenSuse 11.2

Ne znam kako vama ali ja nikada i ama bas nikada nisam imala sa firefoxom problema u linuxu.Sve radi kao podmazano.Trenutno ubuntu 9.10,a na drugim racunarima Linux Mint 8 i OpenSuse 11.2[/quote]
tebe je ovaj put izgleda zaobišlo :smiley:

pokreni u terminalu pa pogledaj output ako se bude problem vracao nakon brisanja navedenog direktorija. uklanjanje firefoxa preko apt-a ne brise preference koliko sam vidio

Meni je jedino na Windowsu padao u nesvijest a nikad pod linuxom… S duge strane, nikad Ubuntu nisam koristio tako dugo da bih to mogao primjetiti :open_mouth:

Ne znam kako vama ali ja nikada i ama bas nikada nisam imala sa firefoxom problema u linuxu.Sve radi kao podmazano.Trenutno ubuntu 9.10,a na drugim racunarima Linux Mint 8 i OpenSuse 11.2[/quote]
tebe je ovaj put izgleda zaobišlo :D[/quote]
Hhaha,upravo!I sve ne mozes da vjerujes da je bas mene ovaj problem zaobisao pored toliko dr problema xD

ali, NIKAD do juce nisam imao problema sa FF? apsolutno nikad. Google Chrom mi uglavnom zadaje probleme, ali FF je bio super. I odjednom ga uopste ne mogu jer mi svakih 3-5 minuta zatvori?

Blago vama, inace mi je firefox drag. Ali nikako da se rijesim problema sa njim. Valjda ce ova verzija 3.6 donijeti manje muka za mene :smiley:

Afane, uradi kako ti je Bo savjetovao, obrisi (ili samo preimenuj) folder ~/.mozilla. Desi se da u postavkama nešto bude zabrljano.

Ja nisam imao problema sa firefox-om, osim što mu treba sto godina da se pokrene. Zato koristim Operu zadnjih godinu dana.

[quote=meho_r]Afane, uradi kako ti je Bo savjetovao, obrisi (ili samo preimenuj) folder ~/.mozilla. Desi se da u postavkama nešto bude zabrljano.

Ja nisam imao problema sa firefox-om, osim što mu treba sto godina da se pokrene. Zato koristim Operu zadnjih godinu dana.[/quote]
to sam i uradio i FF se “reinstalirao”. radi kako treba. ali sam izgubio sve bookmarks-e i addonse i sve ostalo. :frowning:
srecom sam napravio backup pa sad moram prvo vratiti stari setup i export bookmarks i popisati addons i onda ponovo “reinstalirati”.

ali, u sustini, problem je rijesen mada i dalje ne kontam sta je uzrokovalo self-destruction :slight_smile:

ko da sam negdje viđao neki addon koji backupuje sve ostale addone na FF, potraži, pa ako naletiš javi nam ovdje :slight_smile:

FEBE je za beckup

Xmarks za bookmarke.
http://www.xmarks.com/

Ovo me podsjetilo na onu “hmmm, da li ce se sjetiti da zna da leti? …tup!.. ne, nije se sjetio” :smiley:

ko da sam negdje viđao neki addon koji backupuje sve ostale addone na FF, potraži, pa ako naletiš javi nam ovdje :)[/quote]
dobra ideja…

[quote=MBrion]Xmarks za bookmarke.
http://www.xmarks.com/[/quote]
:clap: