Ne znam dali imate sličan problem ali firefox-u treba dobrih par sekundi dok ne krene sa loadiranjem… slično je sa konektiranjem gaim-a (Pidgin ili kako se sad zove…)
Pokušao bih da promjenim DNS server tj. da stavim OPEN DNS ali ne znam kako se to radi na linuxu… opet sumnjam da je do njega… mislim daje frka u firefoxu…
Meni na gnash-u koliko sam primjetio firefox ulijeni i ne radi kako treba, radi ono ali nakon minute prikaze se player i to je to nemoze ocitati youtube niti jedan spot
Ja ne vidim nikakve razlike koristio Gnome ili Kde za Konqueror, samo malo duze treba pricekati da se Konqueror pokrene ili neka druga aplikacija bazirana na Kde, poslije radi normalno. A i onako mislim da se Firefox vise koristi od Konquerora i na samom Kde desktopu.
Ili obrnuto pitanje: zašto koristiti Gnome kad se na njemu moje omiljene aplikacije sporo pokreću? Kde se može naštimati da izgleda kao Gnome, može li obratno?
O tome sam pričao… Iskreno se nadam da će Konquerer imati manje ovisnosti od dr komponenti kad jednom
KDE potpuno pređe na Dolphin.
Zna li neko je li moguće promijeniti neku stavku u Konqueror da “vara” web site-ove da je Firefox, slično kao što
ima user.agent* opcija u Iceweasel/Firefox-u?
OOo ima KDE integraciju jednako kao i Gnome (ali je sam po sebi spor bez obzira…) Za Gimp - imaš Krita, a za veliku većinu stvari mi je sasvim dovoljan onaj Kolourpaint Firefox - ne koristim.
[quote=canci]Zna li neko je li moguće promijeniti neku stavku u Konqueror da “vara” web site-ove da je Firefox, slično kao što
ima user.agent* opcija u Iceweasel/Firefox-u?[/quote]
Kad instaliraš paket kdeaddons u njemu dolazi masa raznih korisnih stvarčica za Konq između ostalog i “Change browser identification”.
Krita je dosta iza Gimp-a - nema podršku za indexed colours. Al’ jesu brže GTK aplikacije na KDE, jer ne
pokreću toliko stvari kao KDE aplikacije (kbuildsyscoca, artsd i sl.). Nadam se da će to promijeniti u KDE4.
arts su recimo rekli ukloniti.
Što se tiče učitavanja KDE programa, ja u .xsession stavim:
što automatski učita i neke K* biblioteke i čini KDE ap. bržima.