sada ide jedna tema koja malo ima veze i sa windozama i sa linuxom, posto je nas lijepi linux svestran pa moze sa wine emulirati Flash MX (sto je isprobano i dokazano) onda nema problema
[color=red]FlashKit je jedinstveni resurs animacija i ostalih potrebnih stvari za rad sa Macromedia Flash.[/color]
Ovu lijepu listu smo dobili koristeci samo jednu liniju shell koda u linuxuā¦ naravno. Ta linija mi je trenutno nedostupna jer sam je imao samo u History, a sa obzirom da moj rad u shellu zahtijeva oko 2000 udarenih entera dnevnoā¦ otisao je u medjuplanetarni prostor :rolleyes:
Potrudicu se da ovu liniju ponovo sklopimā¦ ako Bog da.
Svi fajlovi su downloadovani na jednom serveru sa brzom konekcijom koristeci GetRightā¦ i ukupna velicina fajlova iznosi oko 4.5 Gb.
[root@emiraga flashkit]# cc obrada.c -o obrada
[root@emiraga flashkit]#
zatim jedna linijica u shelcicu
=D>
ako je neko nesto skontao neka digne dVa prstaā¦ fino
EmirAga 8)
p.s. prvobitna skripta je radila kompletna u shellu samo mi sada bilo mrsko se sjecati pa sam taj dio sa obradom stringa prebacio u jedan programcic u c-u, u svakom slucaju vako je brzeā¦
p.s.s. ja sam kod sebe ovu skriptu pokrenuo u vise konzola odredjujuci razlicite raspone kod for petlje tako da sam sa cetiri paralelne konzole na Dial-Up konekciji sve dobio za 30.min. ā¦ krasota zar ne :rolleyes:
p.s.s.s. da se zahvalim gosp. kk koji mi je pomogao u realiziranju moje ideje Downloadovati kompletan flashkit :lol:
Ima carapa svih brojeva i ima dovljno za sve. Nedavno sam negdje procitao da je prednost Jave u tome sto nema pointere. Nekako mi to ne lici na prednost, ustvari nikako. Osim toga, C je pravi umjetnicki jezik - za razliku od Vukovog pravila, u C-u vazi:
pisi kako osjecas, citaj samo ono sto nije napisāo emiraga i njemu slicni
Sintaksa C-a nekako zraci optimizmom:
main()
{;
for
(;
;)
{;
;}
;}
Nego, kad smo vec kod C-a, sta mislite o upotrebi goto naredbe (samo plz nemoj da neko prepricava dosadnu profesorsku pricu o struktuiranom programiranju i Javi :)) ?
phpbb ne dopusta upload fileova, ja imam nekolicinu servera na koje imam pristup, samo sto bih ja bezze uploadovao to na te lijepe servercice, vako je bolje.
Ako hoces ti napravi Miror od tog fajla na nekom serveru na koji ti mislis da bi to trebalo da stoji, i ja cu promijeniti taj linak.
Istina je da moze, ali ljepota i elegancija C-a tek dolaze do izrazaja kad koristis goto. Osim toga, kod vremenski kriticnih operacija goto se obavezno pojavi, jer kompajler generise brzi kod kad se koristi ova prekrasna naredba
Pokazivac cak postoji, ali kazaljka ti je za deset. Vjerovatno si pokusao pronaci odgovarajuci prijevod sa njemackog, pa se pojavila kazaljka kao jedna od varijanti Zeigera
To cudo se zove NetCat i mozes ga naci rasutog po cijelom hInternetu, alā evo da se ne patis:
Bogami ces se dobro naspavatā dok mi dodjemo do OOP-a
Takve ces stvari cutā samo jos na ETF-u, gdje profesori uz jutarnju javu pricaju o nasljednom pravu apstraktnih klasa i metodima pristupa promjeni osobina polimorfnih unuka.
Tu si u pravu, alā takav je, izgleda, cijeli forum.
A sto se tice ezotericnih programskih jezika, ne zaboravi da prvo dobro izvjezbas Befunge, pa onda Intercal, i tako redomā¦
Ma ne, ne smeta to meni, samo se taj direktorij briÅ”e periodiÄno. (jel neko zna kako funkcioniÅ”e tmpwatch? ne radi ovdje iz nekog razlogaā¦)
Ako si korisnik SmartNeta, imaÅ” pravo na free prostor oblika http://members.smartnet.ba/username/
Pa kao Å”to si mogao vidjeti na linku BrainFuck, može se bez mnogo Äega
Jelā ovo bilo ciniÄno ili ironiÄno ?
Ne znam, mi ovdje diskutujemo s aspekta ljudi koji programiraju za svoj Äejf, a profesionalno se bave (ako uopÅ”te) nekim trivijalnim stvarima. U svijetu profi programiranja, Äitljivost i reupotrebljivost koda su bitniji od ābrzineā, āljepoteā i programerskog ega.
Pa de onda da budemo konstruktivni i joŔ viŔe pogorŔamo stvar.
programski jezik je programski jezik bre
nije ga tako teÅ”ko nauÄiti
piŔi BF ili Ŕuti zauvijek
Bojim se da se nismo bas najbolje razumjeli. Ja sam mislio vise figurativno
Naravno da i OOP ima negdje svoje mjestoā¦
Pretpostavljam da ne govoris o meni, jer se i ne poznajemo, osim ovako forumski
Meni je posebno drago sto se ni moji ucenici se ne bave trivijalnim stvarima, je lā tako emiraga?
Opet se bojim da smo se pogresno razumjeli. Upravo goto veoma cesto doprinosi citljivosti (elegancija i ljepota) koda. A sto se tice brzine, ne bih se u potpunosti slozio. Ja sam govorio o āvremenski kriticnim operacijamaā, a tu se o svakom detalju vodi racuna, je lā tako emiraga?