Ha ha … počelo je prepucavanje sa poznatom temom ko je inteligentniji Ako vas interesuje koliko ste inteligentni uradite dobar iq test . Njbolje jedan koji traje 7 dana ( po 15 Minuta ) i ima pitanja iz raznih oblasti inteligencije. Da se i ja malo pohvalim ( Emiraga nisi sam :lol: ) Ja sam radio test i imam IQ od 102 . To je 2 preko prosjeka :lol: :lol:
Pustite taj goto
Evo lijepih zadataka :
1)U godini postoje Mjeseci koji imaju 30 Dana i Mjeseci koji imaju 31 Dan. Koliko mjeseci u godini imaju 29 Dana ?
2) Čovijek je otišao u šetnju i kad se vratio, njegova desna noga prešla je 15 Km a lijeva noga 10 Km. Kako je to moguće ?
3) …2…3…5…7…11…koji broj je sljedeći?
Nemojte zamjeriti Za malo sale a i sad da vas vidim pametni hackeri
da, ovo sam smislio i napravio prije pocetka casa u skoli, a tamo su nam samo windoze… :evil: i mozda ima jos kojih gresaka, nisam stigao da provjerim i popravim to chudo, ali valjda ste mogli otvoriti
[quote]Ali volio bih vidjeti sve te naložene Perl-aše i C-aše kako bi se snašli u firmi koja zapošljava hiljade programera gdje oni rade samo malu sekciju, malog odjeljka stavke u meniju nekog sporednog programa, kako bi komunicirali sa ostalim programerima i gdje bi onda bilo njihovo znanje pisanja nečitljivog koda.
[/quote]
Pogledaj kako *BSD programeri suradjuju; centralizovan source code. Linux to nazalost nema.
Velike firme + hiljade programera + OOP = Win95/98/ME/NT/2K/XP/whatever = bloat. Nije problem proceduralno/OOP programiranje. Problem su nesposobni ljudi + politika. Vjeruj, neispravan/necitljiv/los kod se moze napisati u bilo kojem programskom jeziku.
Nisam rekao da je nemoguce raditi velike projekte u C-u, samo da je lakše u OOP. Uostalom, bila bi ludost kernel OSa raditi u bilo čemu osim C-a i asemblera
Tipičan primjer ti je KDE odnosno eksponencijalni porast novih mogućnosti. KDE != bloat - kako to? (na ovoj mašini je brži od gnoma) Naravno, “pravi hackeri rade u shellu” ali ja još nisam vidio alate koji daju takvu količinu produktivnosti; kao npr. korištenje SAMBAe, FTPa, CVSa… iz najobičnijih Open i Save dijaloga, integracija KOffice-a koji bi pogazio OOo da samo ima više od 3 developera itd.
Razlog zašto su većina open-source projekata rađeni u Cu je što su većinom rađeni ad hoc npr. ako je meni sad ćejf da napišem nešto, naravno da je lakše da nabrzinu ishakujem nešto u Cu nego da crtam sebi šemu strukture jednog OO projekta. Ali kažem opet: ti možeš imati neke svoje stavove, kada tražiš posao imaćeš izbor “OO ili NO”, ne zato što te firme vode zli diktatori, nego zato što ljudi ne žele da sutra kad ti odeš moraju sav tvoj kod pisati od početka jer ga niko ne razumije.
Pa???
Gdje sad nestadoše svi sjajni programeri Kada sam odlučio da od hljeba svog nasušnog otkinem sat vremena i posvetim se vašim tinejdžerskim naklapanjima, nastade gromoglasna tišina.
Možda je bolje da šutim 8)
So what?
Očito da ima ljudi koji podržavaju jednu i drugu tezu. To je “vjerski rat”. Malo googlanja može naći argumente za bilo koju stranu.
Potpisujem se pod ovo:
[quote]That said, I have used exactly two “goto” statements in all the lines of C,
C++, Fortran 95, and (yes) COBOL I’ve written since leaving BASIC and
Fortran IV behind. In one case, a single “goto” doubled the speed of a
time-critical application; in the other case, “goto” shortens a segment of
code by half and makes the algorithm much clearer. I would not use a goto
willy-nilly for the fun of it – unless I was entering an obfuscated code
contest ;)[/quote]
Budući da se vi očito specijalizirate za hackanje kernela i sl., možda možete poslati neki originalni drajver koji ste napisali? Ili nešto slično?
Naravno, i zbog toga sam i rekao da je ova rasprava bespredmetna.
[quote]Potpisujem se pod ovo:
[/quote]
Pa to je otprilike ono, sto sam ja pokusavao da ti kazem - vremenski kriticne aplikacije i ljepota i elegancija rjesenja u odredjenim situacijama. Nisam rekao da treba forsirati goto na mjestima gdje nije potrebno, ali sam ipak zelio da istaknem potrebu njegovog koristenja tamo gdje je to ocito bolje.
–
Nego, umjesto da ovako sutke pricamo, mozda bi jedna kahva aparatusha-poluautomatusha-ETF-usha bila ljepsa i ugodnija prilika za razgovor?
Ok, slazem se (EDIT: sa kahvom).
Da li je u onoj sličici kodiran e-mail ili samo ime?
U svakom slucaju: vljubovic at smartnet tačka ba (čik da vidim spambota koji zna šta je “tačka” sa Č :))
[quote]Da li je u onoj sličici kodiran e-mail ili samo ime?
[/quote]kodirano je ime,
a email mozes dobiti vakolynx -dump 'www.google.com/search?q=ime+prezime' | grep '@' naravno, da je bash# tako