Cini mi se da neko ovdje koristi fluxbox pa da pitam: Kako odloziti ikone na fluxbox desktopu ?
Dali za to da koristim “fbdesk” ? :tuzan:
Ja koristim fluxbox ali za ikone nisam imao potrebe…
Ako si zaintereosvan za ikone pogledaj ovo :
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=65058&highlight=fluxbox+icons
Pokusao sam instalirati novi knoppix 3.3 na svoju staru 200 MHz masinicu i mogu reci da Kernel 2.4 i sve oko njega nije bas za stare masine, da nepricam o KDE 3.3
Sad sam instalirao SuSE 7.1 i pravo “fura”. Vidio sam da mnoge male distribucije za stare racunare koriste kernel 2.2 i kde 2 jer su mnogo brzi.
Ovo samo onako usput
Kod mene na starom Pentiumu 120 sa 128 RAM 2.4.x radi kao lud…
Debian naravno
Kako Vedran jednom rece sve zavisi od servica i menadzera…
Fluxbox ili samo treminal je sasavim dovoljan na starim masinama
( ne desktop >>> samo server )
I ja nevjerujem da je to samo zbog kernela, jer se sjecam da je SuSE 7.3 sa kernelom 2.4 takodje dobro laufalo na to racunaru. Neki to ipak tvrde.
Iako nisam vise koristio KDE 3.3 , primjetio sam da i kod fluxboksa nesto koci jer kad god sam tipkao tekst imao sam osjecaj da “zaostaje” sa slovima.
Ili recimo kad tockicem na misu pregledas neku web-stranicu, primjetis kako slika “zaostaje” .
Sa SuSE 7.1 se sve ponasa kako treba. Znaci, treba traziti uzrok u softweru a ne u hardweru. Moje licno misljenje je da problem lezi negdje u programiranoj grafici. Bas cu pokuasati pronaci neku slobodnu minutu da ovo ispitam.
Ako slika “zaostaje” onda je do grafike ili do CPU opterecenosti,
( opet service ). Kod mene toga nema. Mali primjer za Flux je
da koristi samo 20 MB RAM…ma haos malo …pokusaj da nadjes sta je
pa nam javi…
Fluxbox ili XFCE za desktop ikonice:
http://rox.sourceforge.net/phpwiki/
ili
rade oba dobro, iako je meni rox drazi.
M.
[quote]I ja nevjerujem da je to samo zbog kernela, jer se sjecam da je SuSE 7.3 sa kernelom 2.4 takodje dobro laufalo na to racunaru. Neki to ipak tvrde.
Iako nisam vise koristio KDE 3.3 , primjetio sam da i kod fluxboksa nesto koci jer kad god sam tipkao tekst imao sam osjecaj da “zaostaje” sa slovima.
Ili recimo kad tockicem na misu pregledas neku web-stranicu, primjetis kako slika “zaostaje” .
Sa SuSE 7.1 se sve ponasa kako treba. Znaci, treba traziti uzrok u softweru a ne u hardweru. Moje licno misljenje je da problem lezi negdje u programiranoj grafici. Bas cu pokuasati pronaci neku slobodnu minutu da ovo ispitam.[/quote]
Ne mora znaciti. GTop je pokazao da nepravilno podesen kernel, narocito razvojna verzija poprilicno popuni memorijski prostor i swap (vazi za racunar kod mene). I sam znas da SuSE dosta modifikuje kernel, pa u tvom slucaju, on je, izgleda, kvalitetno optimiziran. Usporavanje moze biti vezano za bilo sta, mada mislim da je ovdje problem u X serveru i drajverima za graficku. Probaj prvo srediti X, pa onda drajvere, a ako ne pomogne, SuSE ostaje