Fondacija Tuzlanske zajednice

Dosao sam u kontakt sa Fondaciom Tuzlanske zajednice i oni uskoro prelaze na Linux pa bi im trebala grupa ljudi da im malo pojasni kako funkcjonise linux…ja sam im rekao da prvo sklope manju molbu i sta bi voljeli da se nalazi na toj prezentaciji pa bi zelio pitati da li ima sanse da to ULK izvede :smiley:

-Evo ja se javljam kao prvi dobrovoljac…
-Njima bi trebala kao neka PowerPoint prezentacija posto vecinom koriste samo office itd…

ako ima kakav Tuzlak volonter/ili za pare (pametnije ;)), ima ova jedna firma u Tuzli zvali su me jutros za neki remote savjet, pošto su inače iz SA a imaju poslovnicu u TZ, fol je što im je nešta na linuxu riknulo pa da to neko pogleda, eventualno pokupiti podatke pa nanovo podesiti sambu.

Zainteresovani nek se jave mailom (nemojte samo napraviti gore od onog što je već ;))

Juce je mene neko kontaktirao vezano za to. Pretpostavljam da je ista firma u pitanju…rijeseno :slight_smile:
Ako je to nesto novo, daj kontakt pa cu otici da vidim sta je problem.

[quote=trip0d]Juce je mene neko kontaktirao vezano za to. Pretpostavljam da je ista firma u pitanju…rijeseno :slight_smile:
Ako je to nesto novo, daj kontakt pa cu otici da vidim sta je problem.[/quote]

ide na mail

btwe oni su u Sa prešli na linux ono đuture, svi kompjuteri su na linuxu, osim kase i ako se šta novo kupi pa dođe win, skinuli su neki ubuntu derivat ne mogu se sad sjetiti imena, ono izgleda ko win, jes da je malo star, mislim da je baziran na 11.04

Mozda je netrunner, on izgleda ko win 7

Ja sam zainteresovan :smiley:

@nidla Jasta je, to je ta firma…fixed.
Jeste nesto bazirano na ubuntu, ama nisam ni pogledao. Ja dosao da rijesim problem, a i generalo za pretpostaviti je da imaju podataka o klijentima, pa nisam ni pomisljao da blejim po sistemu. Odradio svoje i “niž njivu” :slight_smile:
Ah da…odradio sam volonterski :slight_smile: ali ljudi su bili korektni i svejedno castili !!

Ok ali i dalje ostaje ova Fondacija nešta? Da li se iko javio Creator?

[quote=trip0d]@nidla Jasta je, to je ta firma…fixed.
Jeste nesto bazirano na ubuntu, ama nisam ni pogledao. Ja dosao da rijesim problem, a i generalo za pretpostaviti je da imaju podataka o klijentima, pa nisam ni pomisljao da blejim po sistemu. Odradio svoje i “niž njivu” :slight_smile:
Ah da…odradio sam volonterski :slight_smile: ali ljudi su bili korektni i svejedno castili !![/quote]

u SA su pravo expeditivni, nisam ni preko vrata odmah pare u ruke, svaka čast

Sorry, ja mislio ovo stari post pa nisam ni pogledao :frowning:

Mogu im ja odrzati prezentaciju, ali tek polovinom narednog mjeseca.

Danas sam bio na razgovori ljudi su voljni i uplatiti mali iznos ULK ako obavimo posao…oni bi volili da izvrsimo instalaciu Ubuntu-a na 6-7 racunara i da ima pojasnimo osnovne programe (word,mail…)…isto tako voljeli bi odrzati saradnju tj.ako im bude ikad trebalo zvace nas …ajmo ba ovo uraditi …moze se dobro odraziti na ULK

Najbolje nek plate direktno onome ko odradi posao, tj. pomognu nekom našem pametnom Linuksašu, čime su pomogli nama svima :slight_smile:

al ko bi to mogao odraditi…ja se prvi javljam al treba neko malo i iskusniji iz Udruzenja

Svraćam ja redovno u Tuzlu ako im subote i nedjelje odgovaraju :slight_smile:

Vedrane njima bi i odgovarala Subota il Nedelja :smiley:

Uglavnom dogovoriti cu ja s njima datum pa cu javiti tebi i deamonu…

-Da li mogu racunati na tebe ?

Da a bilo bi lijepo da se nekako dogovorimo, najbolje licno ili preko IRC-a, prije nego sto to odradimo, kako i sta.

Naredna dva vikenda vjerovatno ne.
Predlažem da dogovore nastavimo mailom.

da li mi se mozete javiti na mail dino.bosnjic.ets@gmail.com kako bi dobio vas mail i kako bi mogli nastaviti sa pregovorima…ja sam poslao mail direktorici Fondacije i njoj bi godilo za 2 sedmice tj 30 il 31 (subota i nedelja) ,a isto tako moram joj javiti do kraja ove sedmice da li ce mo mi to moci 100% uraditi,ako ne da ona ganja druge …

Javite mi se na mail da malo porazgovaramo o ovome :smiley:

Hvala

vedrane mozes li molim te se javiti na mail posto moram odgovoriti do kraja ove sedmice Direktorici da li mi to mozemo uraditi …Deamon se javio