Evo vec neko vrijeme gledam ovaj prikaz vremena na forumu, pise da je sada 9:17am, a kod mene 10:17, kakav je to fol, zar ne mozete promjeniti da vrijeme pise kako treba, npr. da bude CEST format. Ne moze se covjek ovako orjentisati, kad smo navikli na nas 24h format.
Vjerujem da je ovo trebalo bit postano u ULK: Opsta diskusija
Podesi u profilu da je vremenska zona GMT + 2 Hours. Podešavanja u admin dijelu se odnose (AFAIK) samo na goste.
ja konto to nesto do stranice nisam ni gledao sta ima tamo u profilima, ali evo sad sam namjestio, sad je sve onako kako treba :lol:
ma nisam ja ni sumnjo…
Mislim da podešavanja u profilu služe kao referenca za sve profile i treba da odgovaraju sistemskom satu servera na kojem je forum hostovan. Da ne bi svaki korisnik mijenjao podešavanja u profilu, pametnije je da administrator promijeni za čitav forum i trebalo bi onda da vrijem svima bude dobro ispisano.
Fazon je što naša vremenska zona nije GMT+2 nego GMT+1 ali mi imamo “daylight saving” iliti ljetno/zimsko vrijeme, što PhpBB ne podržava direktno, potrebno je instalirati neki patch. Ali to nema smisla ako ćemo prelaziti na neki drugi, bolji forum.