Na našem distrocentru nudi se već duže vrijeme CD koji se zove GnuWin. Primijetio sam da je zadnja verzija izašla nekad 2004. Bilo bi dobro da pronađemo neku zamjenu. Pošto ne koristim Windows zamolio bih posjetitelje ovog foruma da malo prokomentarišu pa da probamo zajedno pronaći najbolji CD sa Windows FOSS aplikacijama.
Glavni dio tih CD-ova je Openoffice, neznam dali postoji podrska na Linux-u, ali na Windowsu ne postoji ili bolje reci postojala je, ali ga vise nema na zvanicnoj stranici - bosanski jezik.
Bilo bi najbolje napraviti nekakav Cd koji je baziran na ovom gore ali kojeg lako mozete aktuelizirati. Nesto kao BHLD.
Multimedija nikakva, a toliko playera konvertora i ostalih stvari na sourceforge.
Ovaj je dobar bar za mene: http://osscd.sunsite.dk/list.html#oss-texted, izgleda mi takodjer malo zastario,
samo sto bi mu izbacio sve P2P programe , a ubacio koju igricu, jer oni sto kupuju imaju losu ili nikakvu konekciju.
Ne kontam, misliš na bosanski OpenOffice.org za Windows? Pitaj korisnika adioe3 Ideja je da uzmemo neki koji je već aktueliziran a nije teško remasterovati i ubaciti bosanski prijevod za pojedine programe, nakon što taj prijevod bude dostupan.