ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware-current/PAT-NEEDS-YOUR-HELP.txt
.
Pročitao sam pismo neki dan… Žalosno zaista… :smt010
yup… i ja ga dobih… divim se covjeku koliko snage je skupio da napise citavu povijest bolesti…
nadajmo se njegovom ozdravljenju…
Pozdrav
Ice
Uvijek sam bio ubijeđen da su električne četkice za zube bacanje para, ali nisam znao da su i opasne po život.
BUG-ov komentar na apel za pomoć. :notkul:
U slučaju da ga obrišu:
[quote][color=#FF0000]Penicilin za linuxaša[/color]
Patrick Volkerding, osnivač Slackwarea oglasio se nedavno na webu tražeći među linuxašima i braćom opensoršašima licenciranoga doktora koji bi mu mogao davati injekcije penicilina ne bi li se riješio svoje boljke…
Ponajprije se ispričao svima što je u zadnje vrijeme smanjio svoj angažman oko Slackwarea, kojega je započeo još 1993. a onda objasnio da već dulje vrijeme pati od bolesti koju doktori nisu mogli dijagnosticirati.
Koristeći resurse na raspolaganju mu, Volkerding je noći provodio na Internetu dok nije uz pomoć Googlea sam sebi dijagnosticirao aktinomikozu (actinomycosis), poprilično grozomornu bolest (kožnu, treba li uopće napominjati) o kojoj više možete naći ovdje. Mi ćemo samo ukratko objasniti, ako vam to nije jasno sa slike koju smo preuzeli sa stranica MedlinePlus Medical Encyclopedia, da se radi o gnojnom procesu u mesu oko čeljusti koji rezultira otvorenim ranama iz kojih se cijedi… svašta!
Ne želeći čekati dogovoreni čvenk sa specijalistom za infektivne bolesti, Volkerding na Internetu ište licenciranog doktora koji će mu, manje-više čitavih godinu dana davati injekcije penicilina, koliko traje kura liječenja od ove bolesti.
Ukratko – poslušajte savjet starijih i pametnijih – “Nemoj, sine, Linuxa u kuću!”.[/quote]
nemogu da vjerujem sebi da sam nekad hvalio taj bug i gledo u njega kao u najbolji izvor informacija…
mislim stvarno ovo je pretjerano!
da… nazalost su prije bili jedini autori pravih profesionalnih it clanaka… a sada su postali kapitalisti koji se samo brinu za lovu. oni i linux su dva razlicita svijeta. i naravno - sada ih samo pocetnici vole, ja vise preferiram strane casopise i literaturu…
nadajmo se da ce pat ipak ozdraviti i naci pomoc.
Pozdrav
Ice
Pa neznam da li je neko profesionalni it svasta ako kopira www.theregister.co.uk
A ovu njihovu izjavu necu komentarisat (nidje veze) !
Bug (firma) izdaje i Mrežu koja je poprilično pro-Linux, kao i Enter u kojem se Linux solidno spominje obzirom da je to časopis za totalne početnike (maltene za djecu).
Mislim da oni svjesno profiliraju Bug (časopis) kao mainstream, dakle pro-Windows, anti-sve-ostalo, samim time me više ne interesuje a i moglo bi jedno izdanje bez $!@%#% igara.
Pisu ono sta im dodje pod ruku.
ma meni se cini da najvise pisu ono sto im microshit da…
a cak su ih i na njihovoj stranici popljuvali zbog ovoga !
Da, mislim da nije nimalo fer bez obzira na sve pisati onako… Uostalom kolege sa Linux.hr su povkli akciju da se “popljuje komentar” sto ide dosta dobro, prema onome sto se vidi.
Nije nimalo uredu, bez obzira na izdavanje pro Linux mreže i svega ostalog da se jedan takav čovjek maltene izruga…
citao sam o ovome u Linux Journal ili Linux World nemogu se sjetiti. A sto se BUG-a i Mreze tice… Mreza je solidna (za razliku od infa, pc chip-a, bug… koji sux).
BUG je kao sto rekoh davno bio na vrhu, vjerovatno zato sto sam ja tada jos bio pocetnik pa me sve interesovalo. Sada me interesuje samo Mrez@ koja me jednom iznenadila i od tada je kupim kad god sam u Bosni. Profesionalni tekstovi i bez nekih vecih blamaza kao sto je ova u BUGu. Linux je takodjer zastupljen tako da sam rahat
Pozdrav
Ice
Iskreno se nadam da ce naci lijek za ovu bolest. Ono sta je ovaj covjek uradio je preveliko da bi se rijecima opisalo i koliko je zasluzan za razvoj Linux-a kao OS-a. Sto se tice komentara na BUG-ovoj stranici: da ne grijesim opet, vec sam zaradio harama sto sam im poslao mail i 'ebo od - do.
Viva Patrick
ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware-current/ChangeLog.txt
bilo bi malo bezze da Slackware “stane”
Da, da bolje mu je… 8)