Imo sam uzasnih problema sa instalacijom, ko nikad do sad, il sam ja zaglubio u bolnici (jesam znam) al pola stvari ne radi. Sad izgleda sve radi al me cdrom malo cacka, prvo ne radi kako treba citanje (i kad radi) i najvei problem ne radi pisanje.
Ovo mi je trenutni fstab:
Ovo ne radi, neke cd-ove procita, pisanje ne radi nema teorije ma sta uradio sa njim, ovo sam od mirze pokupio kolko se sjecam. Onaj koji rai odlicno (citanje) ja mislim da je cak mijenjanje u /mnt/auto/cdrom tako nesto uzasno cudno. Takodje je bilo rijeci i o iso9660 a i o svacem, svasta sam nesto diro da sam zaboravio kako sta. Razocaro me 10.2 mnogo je drugaciji i jel tacno da npr ¨host¨ komanda ne radi?
Uglavnom radi se o toshiba laptopu, mijenjo sam hdd, i nisu mrdali cdrom, tako dajte mi svoje kombinacije koje bi mogle da rade il nesto. Il jos bolje dajte kako vasi izgledaju
Ma ziv sam jasta sam, nazovi posalji poruku, i ja cu tebi eto sutra pa mi dodje, ja slabo smijem hodat, al skroz.
Nece evo diro sam ga opet i nista, jedino cita pod iso9660 sad, ubicu se matere mi i zasto neke komande ne rade?!? Matere mi iskreno kontam da se prebacim na Debian il nesto. Fakat 10.2 je … u PM!!
P.S: Koji ti je default email account na abshost il inet?
If you’re using LILO, add this: append=“hdc=ide-scsi”
#/sbin/modprobe ide-scsi[/code]
10.2 je maltene identičan kao i zadnje 2 verzije, tako da nema razloga da odjednom imaš neke probleme. Da pređeš na neki 2.6 kernel? Ili onaj što se isporučuje, ili neki custom. Već je 10.0 bio 2.6.x ready
Ma bio sam nedostupan ba, nisam htio niko da me dira sad sam kao dosuptan.
@Adis - Isto mi kaze kad ono ukucam, a nisam na 2.4 odavno sam ja na 2.6 i radilo je bolje sad je … Sad koristim 2.6.13 ja mislim da je (13) sa cd-a koji dodje nisam siguran, 2.4 kod mene je smrt. Skontacu al trenutno nista mi ne ide u glavu, jedino iso9660 da cita, al nije to to. Ajte ljudi predosite nsto pametno.
A skontacu ja ovo samo sto mi vadi zivce. Skontacu ja njeg. I nije svega mi bar po meni isto 10.2 i ostalo, cista instalacija odma za pocetak nije. A ti Adise predji na 2.6 on je na 10 ki picio i bio je kao i uvijek odlican.
@Ghoust - Vjerujem, al i ne vjerujem, cuju se znakovi cudni al nebi reko ipak. Evo sad sam stavio:
/dev/cdrom /mnt/cdrom auto noauto,owner,users,ro 0 0
I rade neki diskovi, uglavnom dvd, al nece CD obicni il pisanje al radi nesto, tako igracu se jos nesto, skontacu ga kad tad, iako nenormalno ide na zivce.
@sapphire - Pa de nafuraj me na taj tvoj Debian Ti sve sve a nista
Pozdravila je i ona tebe automatski
Abs: umjesto što ćeš se zezat s tim danima- zar nije jednostavnije da ti ko pozajmi svoj CD/DVD pa da vidis kako se ponasa onda…
Zar nije prvo pravilo na svijetu kod ovakvih situacija - da se ustanovi da li je hardver ili softver, pa onda ostalo (dakle uzmi known good player i probaj ako je isto - onda sljedeci korak…) (:
Evo ovako je kod mene i vazda ferceralo, pa i na 10.2, bez ikakvih problema.
/dev/cdrw /mnt/cdrw iso9660 noauto,users,ro 0 0
/dev/cdrom /mnt/cdrom iso9660 noauto,users,ro 0 0
Doduse, nemam nikakvih DVD uredjaja, ali mislim da ne bi trebalo da stopa osim ako ti zbilja uredjaj nije otisao. Jah, ne znam sta je kod tebe, ali ako je combo u pitanju, kod njih sam nailazio na probleme kad je u pitanju citanje CD-ova, dok DVD-ove cita bez ikakvih problema.
Jednom sam neznam jesam li spomeno sam naso gresku u fsab da sam napravio da je cdrom piso ko cdroAm e sad je opet bila greska u drugom dijelu, nevazno sve radi kako treba Kreten, idiot.