Imam pitanje oko FTP-a.
Kako sam novi na linuxu i to, možete li mi preporučiti neki FTP klijent ali da je dobar.
Npr. na win-u sam probao filezilla, i core ftp lite.
Core ftp mi je što se tiče upload-a zakon, jer uvijek bez problema mogu resume upload nekih većih datoteka, dok sa filezillom nikako.
Koristim Ubuntu 8.04, i probao sam filezillu, isti je problem nemogu da resume nikako, a isto sam probao i gftp, koji također nemože da resume.
Tako da sam morao ući u win, i s coreom resume taj upload bez problema.
Prije svega preporucujemo broadband internet,gdje ne vidim razlog za zaustavljanje resumiranje i ostale karafeke. Inace meni je gftp najbolji iako je i filezilla Ok. Probaj FireFTP ekstenziju za Firefox
Ako koristis GNOME idi na Places -> Connect to server … -> odaberi FTP
Ako koristis KDE koristi uber-mocni Konqueror i ukucaj u address bar: ftp://user:password@ftp.host.com i uzivaj u radu kao da je obicni folder
[quote=adioe3]Ako koristis GNOME idi na Places -> Connect to server … -> odaberi FTP
Ako koristis KDE koristi uber-mocni Konqueror i ukucaj u address bar: ftp://user:password@ftp.host.com i uzivaj u radu kao da je obicni folder :)[/quote]
dodatak:
otvoris Koqueror > kliknes na <Shift/Ctl>/L i dobijes dva prozora > lijevi koristis kao local a desni kao remote (pogledaj adisov komentar) remote. ili i lijevi i desni kao remote (pogledaj adisov komentar dva puta.)
[quote=afan][quote=adioe3]Ako koristis GNOME idi na Places -> Connect to server … -> odaberi FTP
Ako koristis KDE koristi uber-mocni Konqueror i ukucaj u address bar: ftp://user:password@ftp.host.com i uzivaj u radu kao da je obicni folder :)[/quote]
dodatak:
otvoris Koqueror > kliknes na <Shift/Ctl>/L i dobijes dva prozora > lijevi koristis kao local a desni kao remote (pogledaj adisov komentar) remote. ili i lijevi i desni kao remote (pogledaj adisov komentar dva puta.)
:D[/quote]
i ja cesto na taj nacin radim, konqueror je za te stvari vrijedan preporuke
pa i firefox 3 radi download sa pause/resume, novina je da se firefox3 i njen download window sada mogu pozatvarati i kasnije nakon ponovnog pokretanja nastaviti download