Nekontam pitanje? Zasto bih server skidao sa servera kada je poenta servera da “servira” ono sto mu je na meniju
Ukratko …ako zelis da skines stvari sa jedne masine na drugi koristi ssh ili rsync.
Kako zaobici stvari koje su zabranjene… kao QUOTA…SPEED UPLOAD/DOWNLOAD ili slicno … moguce…ali…hmm… ovo nije hacker ARE US forum.
Nemoj se ljutiti ali te stvari nisu za ovog foruma.
[quote=Almir]Kako da sa lokacije A prebacim na lokaciju B preko ftp neki file? (server A -> server B) ne local->server
I da ne nekim ftp serverima ima neka zabrana, pa da li je to moguće zaobići
Ovo pitam pošto imam svoj ftp server, a server sa kojeg skidam je totalno zagušen jedva nekad uspijem da se konektujem.[/quote]
Koliko se sjecam, jednom sam povez’o dva servera pomocu CuteFTP-ja. ne mogu se sjetiti detalja. Ili se radilo o AceFTP klijentu. Davno je bilo pa se ne sjecam najbolje
Ukoliko ovo pokusavas pod Linux-om onda je cak lakse:
Konqueror > Shift/Ctrl - L i dobices dva prozora. U jednom ukucas ftp://username:password@tvoja_domena.com. U drugom isto to od drugog servera. I onda drag & drop
Pretpostvaljam da je ovo sto si pitao?
[svako hvala forward-ujem vedranu koji me je ovo naucio ;)]
Probacu ovo što je afan napisao, u biti želim da sa javnog servera neke filove prebacim na svoj ftp, zašto pa zato što je 90% vremena zauzet slaba konekcija i kad već jednom uspijem da se konektujem da prebacim što meni treba na moj server odakle mogu to kao čovjek skidati:)Znači ne želim sa servera na localhost već sa servera na server, mislim da sad nisam bio nejasan:)
Ps:ne želim da se bakćem oko ti hack metoda, ali sam pročitao u faqu da je ta opcije isključena pa sam zato pitao
moguce je… to se zove FXP. koliko znam server mora da podrzava FXP-anje. probaj naci na internetu oko toga, meni radi ali u pitanju je neka druga platforma… (da ne reklamiram poslodavca svog :P)