Nakon par godina i 10ak pokušaja podignuta je i galerija: http://www.linux.org.ba/galerija/index.php
Komentare šaljite ovdje
Meni je galerija nepregledna. A na vrhu stranice stoji: “ERROR: The exif related functions are not available on this server, disable the use of exif in the configuration”.
Kome se ne sviđa nek instalira drugu. Meni je ova predivna.
Edit: exif podrška je sređena, upravo čačkam template da vidim mogu li složiti slike jednu do druge.
Sjecam se nekog ko mi je nedavno rekao da my way or the highway pristup ne valja
Btw. primjecujem da su kod nase galerija slova odletila preko naziva albuma dok u demu za phpGraphy nisu?
Kao što rekoh, “čačkam template”.
Edit: sređeno je, DadoV da li je sada preglednije?
Jeste
Ima li gdje slika iz Zenice - ono kad smo išli vozom na seminar?
ove slike… jah…kad se sjetim…
eh što me sad nešta nostalgija “opali”… gledah one slike s sajma u skenderiji… ma kakvi… neke se stvari ne mogu kupiti novcem
nevermind, vidi se da me puklo (sou ekskjuzmi)
Link na galeriju sa front stranice?
Dodano kao tab na bs verziji.
svidja mi se, samo, sta mislite kako ce galerija izgledati kad se ubuduce doda jos vise naslova (kategorija)?
Mozda nebi bilo lose kasnije dodati kategoriju “Arhiva” ili slicno, i u njoj da se nalaze podnaslovi sortirani po godinama…
Isto? Samo sa vise albuma.
Mislim da bi Arhiva bila suvisna, ali slazem se da treba dodati da prikazuje formatirani timestamp kad je fajl napravljen (i za album i za slike), ovo bi trebalo bit trivijalno za implementirat. Vedrane?
Mogu se smanjiti ikone.
Ja na rezoluciji 1024x768 vidim 4 albuma u redu i dva reda a na 1280x800 vidim 5 albuma u redu i 2 reda. Ne vidim da ima ikakve potrebe da se ista mijenja (osim ovog timestampa)?
Ja bih isto predlozio da ikone ostanu kakve jesu. Sa rezolucijom 1680x1050 (22Zoll wide) stane po 5 albuma u jedan red,… i ikone se daju prepoznati,…
ali u slucaju da ikone smanjis, sa 1024x768 bi se mozda jos donekle vidjelo,… ali na vecim ekranima (tj. sa vecim rezolucijama) nebi imalo puno efekta smanjivati ih,… a mislim da je ekrana sa vecom rezolucijom sve vise
1440 x 900 - 5 u redu, sasvim prihvatljivo - ne treba mijenjati