Gdje se mjenja u sendmail.cf fajlu

potrebna mi je pomoć, tačnije:
gdje se u sendmail.cf mjenja veličina e-mail koji se šalje i prima?

Maide trazi ovo u conf file-u

confMAX_MESSAGE_SIZE

probao ali opet neide…ima li neka druga solucija

Zašto edituješ sendmail.cf, zar to nema nigdje u onim fajlovima u direktoriju /etc/mail (ili /etc/sendmail, sad više nisam siguran)?

sendmaill… bljaaah… brrr… no comment… dva puta pogledas config file i nikad ti vise ne padne na pamet da ga otvoris :wink:

pozdrav

ICE

slazem se sa IceBreaker-om oko sendmail.cf-a

Pa nije sendmail tako loš…

nije, osim davnih nekih greskica i njegove strukture… i jednog velikog config fajla koji administratori dva puta u zivotu otvore i zatvore…
ali ja mislim da je to stvar ukusa… kao i odabir distribucije…

Pozdrav

ICE

[quote]nije, osim davnih nekih greskica i njegove strukture… i jednog velikog config fajla koji administratori dva puta u zivotu otvore i zatvore…

Pozdrav

ICE[/quote]

Istina, ali recimo zadnji put kada sma radio bio sam stisnut sa vremenom a za konfiguraciju sendmaila mi je bilo potrebno dvadesetak minuta… Ma kako kome leži…

[quote][quote]nije, osim davnih nekih greskica i njegove strukture… i jednog velikog config fajla koji administratori dva puta u zivotu otvore i zatvore…

Pozdrav

ICE[/quote]

Istina, ali recimo zadnji put kada sma radio bio sam stisnut sa vremenom a za konfiguraciju sendmaila mi je bilo potrebno dvadesetak minuta… Ma kako kome leži…[/quote]

svaka ti cast :wink:

Pozdrav

ICE