Pozdrav
Skinuo sam SuSE Linux 8.1 LiveEval i sprzio ga cd i instalirao. Instalacija je prosla bez ikakvih problema…ali kad hocu da ga startam moram ubaciti boot disketu i staviti cd u cd-room (bez cd -a nece da radi). Dali sam to ja skinuo bas to ili se sskine posaban SuSe iso faijl…?
Pozdrav,
Mislim da si sve dobri skinuo jer to tako ide…
POgledaj na www.linuxiso.org.
A što se tiće boot diskete pogledaj( mada mislim da ti to i neće baš trebati):
http://ze.lugbih.org/textware/L_O_A_F_-Linux_On_A_Floppy_-_Linux_na_disketi.htm 8)
Elvedine !
Skinuo si verziju koja se koristi za testiranje SuSE distribucije bez instalacije tj. gotovo cijeli sistem je na CD-u i ti prakticno njega koristis. Samo dvije datoteke velicine oko 100 Mb ostaju na harddisku i koriste se za memoriju tvog home direktorija i konfiguracije hardwera tako da nemoras svaki puta instalirati sistem ponovo.
Ako hoces pravu instalaciju na harddisk, onda potrazi prave iso imidze ( pogledaj gore )
PS.Predpostavljam da ti je u biosu jos floppy prvi uredaj sa kojeg ti racunar starta. Promijeni da bude CD prvi, pa ti floppy vise nece trebati za pokretanje.
Jarane jedan od nacina da instaliras i pokrenes punu instalaciju je preko net-a ili sa cd-ova (trebace ti 7 ) , a ako se odlucis da pokrenes instalaciju sa net-a, otidji na http://www.suse.com ili www.suse.de , vec koji ti jezik odgovara i nadji uputstva kako se instalira sa net-a, pogledaj pod download sekcijom, sve ce ti biti jasnije.
Ako si negdje ovdje u USA, javi se da ti posaljem cd-ove, ili ako imas high speed internet konekciju da ti posaljem ISO image pa ih sprzi na cd ili …
Pozdravi od Dine
Raja pa molim vas pa to nema smisla :lol:
Nelegano kopiranje se zvanično ne podržava…
Neznam da li momak u BIH ili negdje vani ali
SuSE možeš legalno instalirati pomoću FTP.
Kako to da uradiš naći ćeš na Site-u najboljeg distra na svijetu
Maj Sahbaze, meni se cini da kako sa godinama tako ti vid slabi, pa vidis bolan da ti je momak prvi komsija, mozda u istoj ulici zivite ba. :lol:
De mu ba posalji te cd-ove ( legalne ili ne ) pa ne radis za policiju ba
Pozdravi od Dine
HA HA HA Dino legendo…
Nisam vidio da je iz Norveške :shock: …do mene je…
E što se ismijah …nisam ovako odavno
Znam da nema veze sa temom ali eto morao sam … :lol: :lol:
Shabaz kako da se dogovorimo da mi posaljes SuSE…?
U kojem si gradu u Norveskoj…?
[quote]Shabaz kako da se dogovorimo da mi posaljes SuSE…?
U kojem si gradu u Norveskoj…?[/quote]
Poslacu Adisu tvoj mail, pa ce ti se javiti.
Poz,
Hvala bono stupio sam u kontaktk sa njim…
I hvala svima sto ste vrlo ljubazni a nije ko na nekim forumima jedva cekaju da se provalis a znaju da neznas nista o tome i toj temi…
Pozdrav i javicu vam se kad instaliram SuSE ako bog da…