Gdje su KNJIGE?

Jučer postavim linkove za tri knjige o Linux_u. Danas tog topica nema.Mogu li dobiti odgovor :

• jel to zabranjeno postavljat ?
  • jel to nikome ne treba ?
  • jel ja tu nešto griješim :oops: ?
    ==========================

/respekt

Morali smo izbrisati teme. Mi propagiramo slobodu, a te knjige nisu slobodne za takav način objavljivanja.

O.k. , dobro da znam, ništa loše,samo sam mislio da nekome trebaju !
/respekt

Napisi spisak knjiga koji imas, pa ako nekom trebaju razmijenite to mail-om …

• www.tldp.org
  • ako se neko mučio da napiše knjigu, zašto je ne kupite???
    Kako će se neko baviti Linuxom ako nema mogućnosti da zaradi od toga npr. pisanjem knjiga? Nemojte pilati granu na kojoj sjedite!

slazem se sa vedranom… ali najgore je recimo sto se mnoge knjige ne mogu prelistati prije kupovine, a nisu bas ni jeftine… pogotovo ako ti treba samo jedan mali djelicak knjige za tvoj projekt… sam imam hrpu knjiga, kako ovih “normalnih” tako onih u digitalnom formatu…

i nebi bas bilo fino da neko kaze kako ULKov forum ima maksuz topic gdje se knjige razmjenjuju - bad image… ako imate knjiga - saljite spisak mailom ( kako maher rece )…

Pozdrav

Ice

Da. Posaljite mailom. A imate i http://www.google.com pa nadjite sebi nekih pdf ili drugih.

Meni se još nije desilo da mi treba neka informacija koja se može naći samo u nekoj skupoj knjizi i nigdje drugo! Google koristite ljudi. Knjiga služi za “ćejf” i neki sistematičan pristup učenju, a to se plaća.

… a covjek uci dok je ziv = skup zivot sa znanjem :wink:

Pozdrav

Ice

ako imas para, kupi knjigu. dosta su jeftine (barem ako kupis ova sumnjiva izdanja na nasim jezicima).

ako nemas, onda je tu torrent ili p2p i imas ih skinuti na tone. :wink:

[quote=IceBreaker]… a covjek uci dok je ziv = skup zivot sa znanjem :wink:

Pozdrav

Ice[/quote]
… a još skuplji bez njega… (:

skuplji… naaaaah… pazi… ja se nekad divim ovima sto bas puno ne mozgaju… nemaju briga, ne interesuje ih ama bas nista sto se desava, imaju neki bezvezni posao i to je to… a sa znanjem - covjek je uvijek u potrazi za novim, razmisljas o 100inama stvari ( koje vecinom ne mozes sam promjeniti itd ) :stuck_out_tongue:

Pozdrav

Ice

PS moj komentar na moj post “ja filozofaaaaaaa”… ma mora da je do ove kafe…

Možda nebi bilo loše da imamo još jedan forum :slight_smile: Literatura mislim bez knjiga smo nula, pa eto taj forum da koristimo za razmjenu iskustava ili pak knjiga. Koje su vrijedne para a koje ne i sl i u taj forum mogli komentarisati i one knjige koje su na “osvrt” i sl to je samo jedan od prijedloga.Pa eto ako ima volje da razmjenimo i liste knjiga pa ako kome zatreba :slight_smile:

Možete za početak otvoriti jednu temu, pa ako bude potrebe otvorit ćemo i podforum.

Veoma fina ideja ja sam totally za!

Za sve koji imaju intresa na Open Source tematikom.kao i prakticnom Informatikom (od istorije do servisa pc) kao i administracijom networka,Operativnih sistema,posebito Linuxa mogu dobiti jos nezvrseni besplatni primjerak moje knjige u pdf formatu “Tajne Svijeta Kompjutera” pisana na nasem jeziku putem email ili sa strane http://jenixit.2page.de/ (download sa strane tek od 01.2006)
Sretna Nova 2006