Gentoo 10 pomoc

pozz svima
Koristim linux mint vec nesto vremena i naucio sam puno o linuxu pa sam odlucio prijeci na gentoo
skinuo sam gentoo linux 10 i botao primijetivsi da nema instalera sto i jest moj problem
pogledao sam u gentoo hand book gdje pise da moram manualno inst pomocu command line
ako bi mi neko objasnio kako to ide bio bi zahvalan

Gentoo mozda ipak nije za tebe najbolji izbor u ovom trenutku. Toplo preporucujem neke od drugim distribucija tipa: Mandriva, Ubuntu i slicno. Pozdrav!

Ukoliko fakat zelis Gentoo, odvoji vremena pa procitaj handbook. U njemu je instalacija savrseno opisana i svaki njen korak. Savjet ako ces instalirati Gentoo je da ili isprintas si kopiju handbooka ili otvoris handbook na racunaru pored i pratis sta radis. Uglavnom da ti neko opise instalaciju trebalo bi poveci jedan esej napisat.

S tim sto bi sigurno zaboravio da navede redefinisanje mount point-a u fstab-u :smiley:

ok moram jos vise citati thx

hehe, nama je najbolje ostati na Mintu :slight_smile:
iskreno, volio bih da mi se da puno čitati, instalirao bih ga i sam, jer volim svašta isprobavati, ali kad imam jednostavnije
lakše mi je. ljen sam jbg :

Može li se dobiti web adresa za dload virtualnog klijenta za ms windows, i linux virtualnu mašinu za ovog klijenta?

Pozdrav.

Suade ima li to tvoje pitanje veze sa temom ili si samo onako otvorio prvu i pisao? Kakv virtuelni klijent? Kakva masina za klijenta? Pokusaj biti malo jasniji…