Ovako skino sam novi gimp ne znam sad tacno koja verziaj uglavnom zadnja je neka:) Imam 10 slack, trazi mi GTK+2-2.4.4 ja skinem 2.6.8 ali mi javi ovo:
gimp
gimp: error while loading shared libraries: libXfixes.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory
Takođe mi javi isto kad pokrenem i firefox nisam vise ni gledao al sam vratio staru verziju 2.4.3(trenutno koju koristim)
Ps sta mi fali za myplayer
output je:
mplayer
mplayer: error while loading shared libraries: libmp3lame.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
[quote]Ovako skino sam novi gimp ne znam sad tacno koja verziaj uglavnom zadnja je neka:) Imam 10 slack, trazi mi GTK+2-2.4.4 ja skinem 2.6.8 ali mi javi ovo:
gimp
gimp: error while loading shared libraries: libXfixes.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory
Takođe mi javi isto kad pokrenem i firefox nisam vise ni gledao al sam vratio staru verziju 2.4.3(trenutno koju koristim)
[/quote]
Prvi problem je vezan za x11-6.8.2-i486-1 paket. Pokusaj reinstalirati ovaj paket
[quote]
Ps sta mi fali za myplayer
output je:
mplayer
mplayer: error while loading shared libraries: libmp3lame.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
[/quote]
Stvari treba skontati sistemski, a ne za svaki paket pitati ista pitanja. Slack nije za početnike, niti za ljude koji ovise o puno 3rd party paketa (a još ne znaju kompajlirati/napraviti svoje). Na nekoj rpm baziranoj distribucija bi ti rpm odmah rekao koji ti paketi trebaju, Slackware package manager ne. Neće Slackware nigdje, lol
Pa sta sad trebam da mijenjam distirbuciju radi ovih paketa? sto mi fale i nema toliko znanja da prepoznam koji mi packs fale.
Za mene slack obavlja posao perfectno, a kad bude imao vremena ucic cu vezano za slack.
Sad trenuto nemam vremena za takov nesto, jer u velikom sa poslu a na ovaj nacin kad mi kazete koji paket fali ja skinem. Nije mi problem skinut/instalirat i sve sto ide uz to problem mi je da skontam koji pakt fali iz ovo errora.
Za mene slack obavlja posao skoro godinu od kako sam preshao na njega.
Gimp sam sredio moro sam skinuti x11-6-8-2
al ovaj mplayer je cudo nikako da proradi:
mplayer
mplayer: error while loading shared libraries: libaudiofile.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
Treća sreća, ja imam veoma mali broj paketa zbog toga što nemam dovoljno prostora na mashini pa na ovaj nacin stedim ali sve se to ocituje ovakvim problemima.
Eh … evo jedan algoritam koji ce ti pomoci da ne postavljas svako malo pitanje “Sta mi sad fali”
procitas poruku o gresci … pise libaudiofile.so.0
odes na www.rpmseek.com i kliknes na “what provides” option box i u search polje upises bas to - libaudiofile.so.0
Kad kliknes na search dace ti listu imena paketa koji daju to … odes na www.linuxpackages.net i upises jedno po jedno ime paketa … cim nadjes prvi paket downloadujes ga i instaliras …
Eh ako sve pokusas pa ti ne dadne rezultate onda dodji ovdje i pitaj …