Gledanje filmova sa subtitlovima

Poštovanje

Imam na Ubuntuu nekoliko instaliranih plejera:

VLC, Movie Player itd. međutima kad želim da pogledam neki film u avi formatu koji ima titlove u srt formatu, nikad ne vidim te titlove. Na koji način mogu gledati neki video u .avi formatu sa titlovima?

[quote=Gelsomino]Poštovanje

VLC, Movie Player itd. međutima kad želim da pogledam neki film u avi formatu koji ima titlove u srt formatu, nikad ne vidim te titlove. Na koji način mogu gledati neki video u .avi formatu sa titlovima?[/quote]
Provjeri da li je naziv .srt file-a isti kao naziv .avi file-a.

Nazivi su identični. Isti film kad probam na Windowsu, sa VLC plejerom, radi bez problema.

kad pokrenes video u vlc-u samo nanesi srt file na video. to bi trebalo raditi

Hmm, u VLC-u ides na Video -> Subtitles Track -> Load File…
izaberes prevod koji hoces i eto!

Ok, hvala svima za info, da vas dalje ne peglam. Isprobavao sam ja vec sve te varijante, ali izgleda je problem do neceg drugog…bitno je da sam dobio informaciju da to radi u vlc-u…

Jesi probao mplayer ili Gnome MPlayer?

Inace koristim Totem za video a VLC kad god trebaju titlovi. VLC je makina za te stvari :slight_smile:

[quote=Gelsomino]Poštovanje

VLC, Movie Player itd. međutima kad želim da pogledam neki film u avi formatu koji ima titlove u srt formatu, nikad ne vidim te titlove. Na koji način mogu gledati neki video u .avi formatu sa titlovima?[/quote]
koristi kaffeine

Malo OT - u novom GNOME 2.26 mplayer sam automatski nalazi textove zahvaljujuci novom pluginu 8) .

http://library.gnome.org/misc/release-notes/2.26/index.html.en#rnusers.video

Ne kontam… kucaš mplayer imefajla -sub imesubtitlova… uvijek radi

Ne kontam… kucaš mplayer imefajla -sub imesubtitlova… uvijek radi[/quote]

Edit: Ponekad, valjda zurbe radi, se neizrazavam sasvim jasno. :slight_smile: