Gmusicbrowser

E vala nek’ sam i ovo vidio. Nakon isprobavanja desetina player-a za Linux, naletih na ovo čudo od player-a: gmusicbrowser, IMHO najbolji music player koji sam ikad vidio (uključujući i Amarok 1.4). Ne znam samo kako mi promače sve ove godine. Tip koji ovo napravi je genije :slight_smile: Hrpa layout-a, fantastično upravljanje library-jem, fenomenalni načini sortiranja, filteri… Ma kad je moguća čak i navigacija kompletnog library-ja preko tooltip-a, vjerovali ili ne :slight_smile: Desni klik (i u player-u i tooltip-u) dobija potpuno novu dimenziju… Ma haos!

Za one koji ne odustaju nakon prvog/letimičnog pogleda, obavezno isprobati. Preporučujem, također, da se makar pređe očima preko Guide sekcije na web-stranici, gdje su prikazane i slikom i riječju osnovne cake.

EDIT: Player se nalazi u repozitoriju Ubuntu-a, a vjerujem i kod drugih distro. Više informacija možete pronaći na web-stranici: http://squentin.free.fr/gmusicbrowser/gmusicbrowser.html

[quote=meho_r]E vala nek’ sam i ovo vidio. Nakon isprobavanja desetina player-a za Linux, naletih na ovo čudo od player-a: gmusicbrowser, IMHO najbolji music player koji sam ikad vidio (uključujući i Amarok 1.4). Ne znam samo kako mi promače sve ove godine. Tip koji ovo napravi je genije :slight_smile: Hrpa layout-a, fantastično upravljanje library-jem, fenomenalni načini sortiranja, filteri… Ma kad je moguća čak i navigacija kompletnog library-ja preko tooltip-a, vjerovali ili ne :slight_smile: Desni klik (i u player-u i tooltip-u) dobija potpuno novu dimenziju… Ma haos!

Za one koji ne odustaju nakon prvog/letimičnog pogleda, obavezno isprobati. Preporučujem, također, da se makar pređe očima preko Guide sekcije na web-stranici, gdje su prikazane i slikom i riječju osnovne cake.[/quote]
izgleda cool :smiley: moram isprobati! :smiley:

S obzirom da je default izgled player-a fakat poružan (zvjezdice /rating/ su užasne, mada ni ostale sličice nisu bolje), ljudi se potrudili da to poprave :slight_smile:

Na linku ispod možete pronaći dodatne layout-e (u slučaju da vam nisu dovoljni 18 layout-a koji dođu po default-u), kao i ljepše sličice i šminku:

http://squentin.free.fr/gmusicbrowser/contrib.html