Gnome ikone

naime, buduci da nisam bas bio zadovoljan izbrom ikona za gnome, odlucio sam napraviti vlastiti mix postojecih koje mi se svidjaju.

bazirano je na mashup temi (http://www.opendesktop.org/content/show.php/Mashup+2.8?content=86801) koja mi je odgovarala zato jer je kompletna u png-u, a i dosta ikona mi se svidja, ali zamijenjeno je nekih 70 komada, najvise sa ikonama iz red ( http://groups.google.com/group/ubuntu-files/web/red_icons_preview.jpg ) i dark shine ( http://groups.google.com/group/ubuntu-files/web/darkshine-icons-preview.jpg ) kolekcije nekih moldavaca koji nisu slozili temu, ali su napravili setove ikona. nekoliko ikona je i iz drugih tema.

kod mene to izgleda ovako;

http://img149.imageshack.us/my.php?image=screenshot2mb5.png

plan je testirati temu na sto vise pc-a i dovrsiti ju kao samostalnu, ali za to mi treba neki feed back od strane ciljane publike. :slight_smile:

pa ako netko zeli isprobati, moze se skinuti sa;

http://rapidshare.de/files/42346350/Mashup-Alternate.tar.gz.html

u slucaju da netko koristi gnomebaker ili iceweasel vjerovatno vam se nece nece prikazivati dobra ikona na svim mjestima zato sto .desktop fileovi pucaju na druge ikone na drugim lokacijama.
rjesenje je;

locate gnomebaker | grep desktop

i u tim desktop fileovima pise nesto tipa;

icon=gnomebaker-48

sto treba zamijeniti u

icon=gnomebaker.png

naravno ista stvar za iceweasel, a vjerovatno i vatrena lija upadau tu kategoriju.
kada skupim sve ili vecinu problematicnih aplikacija, vjerovatno cu sloziti neki skriptuljak za tu namjenu.

ako nekoga muci kako to instalirati, postoje tri nacina;

  1. otpakirate arhivu na lokaciju /home/vas_username/.icons/
    da bi to napraviti treba vam biti ukljucena opcija “Show hidden file” koju ukljucite tako da kad vam iskoci nautilus prozor gdje vas pita za lokaciju gdje zelite da se arhiva otpakira, sisnete desni klik bilo gdje u desnom prozoru sa folderima.

  2. otpakirate arhivu bilo gdje i u terminalu napisete cp /lokacija/u/kojoj/jefolder/Mashup-alternate ~/.icons/

  3. otpakirate arhivu na desktopu, odete do “System”>“Preferences”>“Appearance”>tab “Theme” i napravite drag’n’drop otpakiranog foldera u prozor sa temama, tema ce se sama instalirati i trebali bi ste dobiti poruku o uspjesnoj instalaciji.

da bi ste primijenili novoinstalirane ikone odete do “System”>“Preferences”>“Appearance”>tab “Theme”>“Customise”>tab “Icons” i tamo izaberete Mashup-alternate.
u tom trenutku nije lose restartati gnome sto mozete napraviti sa kombinacijom tipki Ctrl+Alt+Backspace ili /etc/init.d/gdm restart ili restartajte komp.

pa eto, sve kritike i sugestije su dobrodosle.