GNU/Linux Mapa Bosne i Hercegovine

Odlican projekat, o ovoj mapi u Srbiji je bilo govoro i na zadnjem podcastu (lugradio.org “Finding Emo”).

Izostavite politiku i bice sve uredu.

Podrzavam projekat 100%, ako mogu kako pomoc PM me.

Podrška i od mene, samo nemoj da na kraju ispadne kopija ovog srpskog sajta (http://linux.dootzky.com/ ), nego treba malo na dizajnu i originalnosti proraditi (npr. da svaki korisnik koji se “mapira” da ima mogucnost ostaviti još neki comment, ime ili sl.)

Na ovoj mapi ima bug … Prizren su stavili kao dio Srbije … :slight_smile:

Na ovoj mapi ima bug … Prizren su stavili kao dio Srbije … :)[/quote]
Neki bas nemogu dihati bez politike :roll: :lol: :wink: .

Pa koliko vidim to je isti čovjek pravio :slight_smile: ne znam koliko “originalnije” može, ova mapa ima sve što treba i za sada je super, a kasnije se može dopunjavati.

Bar jedna pametna…

meni je ova mapa super :smiley:

http://mapa.linux.org.ba/

ja odoh na put u sarajevo, vraticu se u petak kuci ponovo pa cu tad nastaviti sa popravljanjem bugova i gresaka ako ih ima,
MORATE SE PONOVO REGISTROVATI svi koji ste se vec registrovali, sorry ali morao sam zbog user taga da to uradim :frowning:

ne mozete slati mailove na info.at.linux.iz.rs jer ne radi, nadam se da cu dobiti jednu mail adresu od lugbih-a za projekat pa ce od petka biti sve normalno i projekat tad izlaz iz test faze :slight_smile:

puuno pozdrava :wink:

Ja neb da kuham al mapa.linux.org.ba ne radi?

Evo, ja se uspješno mapirao … :slight_smile:

Problemi sa sekundarnim DNS serverom, Vedran je rekao da će sredit …

e, dali postoji mogućnost da se nekad kasnije edituje distro?
I svaka čast na ovome :smiley:

Treba popraviti naša slova i encoding baze.
Registracijski mail je u html formatu (fuj), također možda ne bi bilo loše da se u ‘From’ headeru koristi email ‘dontreply@linux.org.ba’ ili sl.

EDIT:
Distro linkovi bi trebali voditi na home stranice distribucija ili tako nešto, a ne na neke random stranice u Srbiji.

vi /etc/hosts

80.65.162.210   nešto.linux.org.ba

:slight_smile:

Cool projekat !!! Pridruzujem se cestitkama (jest da se kasno javljam, ali zato za pohvale nikad nije kasno :stuck_out_tongue: :)).

[quote=adis]Treba popraviti naša slova i encoding baze.
Registracijski mail je u html formatu (fuj), također možda ne bi bilo loše da se u ‘From’ headeru koristi email ‘dontreply@linux.org.ba’ ili sl.

EDIT:
Distro linkovi bi trebali voditi na home stranice distribucija ili tako nešto, a ne na neke random stranice u Srbiji.[/quote]
od danas bice mapa@linux.org.ba :wink:

Pa… svako zna home stranicu neke distribucije pa stvio sam linux zajednice sa nasih prostora, kako god ;), mozda je i bolje da staviom home stranice distribucija… razmislicu.

[quote=kvaju]e, dali postoji mogućnost da se nekad kasnije edituje distro?
I svaka čast na ovome :D[/quote]
posalju E-Mail bilo kada kad zazelis da editujes distro :slight_smile:

ooooo sarajlije slackeri :slight_smile:

malo vas je ostaliii :smiley:

mada sam jos uvijek za jednu boju mape…

ok, hvala, i po meni bi bolje bilo da se ostave linkovi naših sajtova za distroe.
btw. može li se ovo dalje šitit? smijem li slat po drugim forumima link za mapu, il je još u “beta” fazi? :smiley:

izaslo je iz beta faze danas, mada ce biti izmjena najvjerovatnije ako ima negdje jos gresaka a mislim da ce se i mapa mjenjati ali to moze da saceka jos koji dan… jos ima bugova a upravo pravim novu opciju, posto sve radi kako treba mozes slobodno slati linkove po drugim forumima.