GNU/Linux Mapa Bosne i Hercegovine je projekat koji podsjeca na mnoge linux countere samo za razliku od njih ovaj projekat prikazuje gradove graficki na mapi Bosne i Hercegovine i zastupljenost linux distribucija u njima, odnosno na prostoru citave Bosne i Hercegovine.
Ako naidjete na neki BUG i ako nedostaje Vas distribucija ili Vas grad obavjestite me mailom, takodje saljite predloge, sugestije, kritike a i bilo sta drugo sto vam se svidja ili ne svidja na sajtu ili sto bi ste voljeli ili ne vidjeti na ovom sajtu na sledeci mail mapa[AT]linux[TACKA]org[TACKA]ba
Eh sada mi je potrebno misljenje svih vas, da li da stavim Korisnicko Ime (trenutno je iskljuceno) sa kojim ste se registrovali ili ne (samo korisnicko ime, vase email adrese s kojima ste se registrovali nece nikada* biti objavljene na sajtu projekta i nece nikada biti dostupne nikome, *osim ako neki haker ne izvuce email adrese iz baze, mada mislim da niko to nece pokusati, ipake je ovo linux projekat ), mislim da je velika vecina vas da se stavi, ali ne znam, mozda nekome smeta zbog privatnosti pa molim da GLASATE sa DA ili NE.[/quote]
Molim vas da iznesete svoje misljenje vezano za ovu opciju.
@nidla
"meni se ne sviđa što je “tld” srbijanski a mi ovdje pričamo o BiH… iz tog razloga me ovo ne interesuje :)"
(za ovo "meni se ne sviđa što je “tld” srbijanski " uh jbt nisam znao da ce neko ici u detaljne analize ) iz.rs je besplatan domen, pa nisam htjeo da kupujem domen za projekat koji ne znam kako ce proci pa kao sto vec rekoh projekat je u beta fazi i nista nije savrseno dok ne izadje iz beta faze
p.s. da li bi se registrovao da je tld arapski? iskreno, ja bih jer me to ne zanima
"jah, sugestija, zatraži poddomenu maps.linux.org.ba i uploaduj tamo… eh et"
zanimljivo, poslacu mail adminu i pitati ga za redirekciju, sugestija za pohvalu, bilo bi lijepo da ovaj projekat bude u sklopu domena linux.org.ba
@afan
"plus, ako je GNU/Linux Mapa Bosne i Hercegovine onda ne vidi razlog da je teritorija BiH razlicitih boja?!?"
jbg na takvu mapu sam naletjeo dok sam guglao i najvise mi se svidjela, jeste da sam htjeo promjeniti sivu boju juce jer izgleda nekako… ali sam zaboravio, u svakom slucaju cu ipak ukloniti granice mislim da je tako bolje
@adis
"Pridružujem se primjedbi za domenu na kojoj se hostira. (imam i primjedbi na sivu boju, lol)"
htjeo sam staviti plavu zbog fazona zuto i plavo… ali sad cu ukloniti skroz granice bice citava mapa jedne boje…
poz i hvala na primjedbama i sugestijama, pokusacu sve to da sredim, ali prije toga prvo moram nesto uraditi jer se gradovi nekako pomjere u desno 10-15pix od kordinate na koje ih stavim nadam se da cu zavrsiti vecinu veceras
Meni se svidja projekt. Registruj se kao clan Udruzenja da dobijes pristup (posalji Adisu PM il meni) i postavis ga na linux.org.ba a sto se tice rasprave za domenu (map.linux.org.ba, mapa.linux.org.ba, linux.org.ba/mapa) registruj se na diskusija@ mailing listu i posalji tamo prijedlog projekta zajedno sa infosima sta ti sve treba (PHP, JS, Python …).
P.S. Jel se pise @diskusija ili diskusija@ (ovo me vazda buni) ??
Pozdrav,
Projekat je super! Poprilično je sličan nečemu što smo mi svakako kontali uraditi ali se nije stiglo zbog vremena - baza korisnika Linuxa u BiH. Naravno na dobrovoljnoj osnovi Znači nešto slično kao Linux counter. Ideja da se sve to nacrta na mapi je za svaku pohvalu.
Što se tiče hostinga nije nikakav problem otvoriti linux.org.ba/mapa a za poddomene smo u zadnje vrijeme počeli kresati ali ako baš hoćeš može se i to srediti. Cjelovit spisak gradova u BiH možeš pokupiti sa http://www.linux.org.ba/index.php?c=dc&language=bs
[quote=dare](za ovo "meni se ne sviđa što je “tld” srbijanski " uh jbt nisam znao da ce neko ici u detaljne analize )
iz.rs je besplatan domen, pa nisam htjeo da kupujem domen za projekat koji ne znam kako ce proci pa kao sto vec rekoh projekat je u beta fazi i nista nije savrseno dok ne izadje iz beta faze[/quote]
pa šta ako je besplatan? i .tk je besplatan ili one geocities stranice… al ga nikad ne bih uzeo - ne pravim cirkus…
ne
ali ako je nešta internacionalno .com, .net, .org, ne bi mi bilo zahmet… ovo ostalo je fušeraj, fol ja iz BiH i neki tamo .ru host broji koliko nas ima, i to samo nas iz Bosne i Hercegovine i lafo to da bude kao moj neki home site… nek broji Ruse
IMHO redirekcija u smislu sa linux.org.ba → iz.rs, ne podržavam nikako… a obratno možda bih se i složio…
disclaimer, isto tako bi se protivio i da je .hr ili .si ili .cz ili .de, pa nismo kolonija
Ajde pogledaj da postavis projekt, pa da vidimo da li se moze integrisati sa postojecom bazom korisnika (registrovanih)?
Tako da bi se na mapi prikazivali registrovani ULKashi i raja koja zeli biti ubrojana.
“ali ako je nešta internacionalno .com, .net, .org, ne bi mi bilo zahmet… ovo ostalo je fušeraj, fol ja iz BiH i neki tamo .ru host broji koliko nas ima, i to samo nas iz Bosne i Hercegovine i lafo to da bude kao moj neki home site… nek broji Ruse :)”
Brate domen ko domen, jedina bitna svrha je da se lako pamti, i napravljen je da se ne bi morale pamtiti ip adrese servera; znaci, po tvom, ne bi trebalo da koristim ni hosting iz amerike nego da me neko dere ovde u bih za hosting koji kosta 50KM 20MB LOL
ok, KRAJ, da ne idemo u offtopic i pravimo na forumu, kao sto rece, cirkus
poz
[quote=vedran]Pozdrav,
Projekat je super! Poprilično je sličan nečemu što smo mi svakako kontali uraditi ali se nije stiglo zbog vremena - baza korisnika Linuxa u BiH. Naravno na dobrovoljnoj osnovi Znači nešto slično kao Linux counter. Ideja da se sve to nacrta na mapi je za svaku pohvalu.
Što se tiče hostinga nije nikakav problem otvoriti linux.org.ba/mapa a za poddomene smo u zadnje vrijeme počeli kresati ali ako baš hoćeš može se i to srediti. Cjelovit spisak gradova u BiH možeš pokupiti sa http://www.linux.org.ba/index.php?c=dc&language=bs[/quote]
ja znam da je ovo stranica linux korisnika bih, ali ja zivim (sve mi se cini da cu i kosti ostaviti :D) u americi. medjutim, ja osjecam da pripadam ovdje. kako ste rijesli ovakve slucajeve? ili da se registrujem po “mjestu rodjenja” mislim da to nije ispravno jer opet moze dati pogresnu sliku?